<$BlogRSDUrl$>

maandag 4 juni 2012

Alecto Veteranen B - Pijnacker Veteranen A 3 - 4 


Het is al zaterdag, zomerstop, dus.........................


Alecto Veteranen B – Pijnacker Veteranen B  3 – 4

De laatste wedstrijd van het seizoen, en nog steeds was alles mogelijk. Hoewel de Veteranen B het niet meer in eigen hand hadden, was de titel nog mogelijk. Theoretisch zeker, want de bal is rond, maar de nummer 1 tegen de nummer laatst maakt de kansen wat kleiner. Bovendien moesten de Veteranen B ook zelf nog winnen.

De vorige wedstrijd tegen Pijnacker deed vermoeden dat er kansen waren, de nu al legendarische wedstrijd tegen Barendrecht gaf heel veel vertrouwen. Dus de sportieve plicht moest gewoon worden gedaan.
Het mooie weer, zoals wij dat de hele competitie gekend hebben was ook verdwenen, het leek wel herfst, maar gelukkig zijn onze shirts bij elke temperatuur warm. Wel was er erg veel wind.

Ondanks het succes van Michiel op de voorstopperpositie werd toch besloten om te spelen in de vertrouwde opstelling. En ook heel gretig.

Al snel bleek echter dat de absolute scherpte een klein beetje ontbrak, maar net een klein beetje genoeg. Het liep allemaal net niet lekker genoeg, passes net te kort, of net te lang. En Pijnacker speelde net iets beter, hadden wel weer wat kwaliteit ingevlogen om toch te kunnen winnen. Op zich logisch, want ook zij konden nog kampioen worden. Maar die “ringers” maakten net het kleine beetje verschil.

Lang ging het gelijk op, maar bij de eerste strafcorner tegen scoorde Pijnacker. 0 – 1. Natuurlijk gingen de koppies niet hangen en werd er al een tandje bijgeschakeld, maar het wilde net niet lukken. De 0-1 ruststand was daar en dus was er een goede peptalk nodig. Duidelijk werd dat iedereen nog 35 minuten diep kon gaan, want er was een hele zomer om te herstellen.

Verder werd ook de opstelling wat omgegooid. Michiel weer naar de voorstopper, Onno mee naar voren.  En nog vier tanden erbij schakelen natuurlijk.

Furieus gingen de Veteranen B van start in de tweede helft. En daarin was ook mooi te zien wat een progressie er is gemaakt dit seizoen. Een tip-in van J-Lo , die net over ging, ballen net naast en zelfs eentje op de paal.

Net zoals in het voetbal geldt ook hier de wet, als hij aan de ene kant niet valt, dan wordt er gescoord aan de andere kant. Pijnacker counterde heel snel, dit ondanks de snelheid van Michiel. 0 – 2.

Wederom werd er veerkracht getoond. Jay-C (por dios, wat een talent!) was het zat en ging op avontuur. Toen hij ongeveer de hele cirkel door was gegaan besloot hij op het doel te schieten en daar was de 1 – 2. Alles was nog mogelijk.

De jacht ging verder en bovendien gingen de Veteranen B ook nog steeds beter spelen. De combinaties liepen weer, de 2 – 2 kon niet uitblijven. Die bleef dus ook niet uit, want Willem legde aan voor de 2 – 2.

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen dus diep kon er gegaan worden. Volop op jacht naar de overwinning, het was tenslotte niet bekend hoe de stand was in Barendrecht.

In de jacht werd de verdediging een beetje verlaten en Pijnacker counterde heel slim naar de 2 – 4. Nog steeds gingen de hoofden niet hangen, het was pas over na het laatste fluitsignaal. Na een pass van Michiel scoorde Koko de 3 – 4, het laatste doelpunt van het seizoen.

Weer niet gewonnen van Pijnacker, dat was best wel balen. Uiteindelijk bleek Barendrecht gewoon gewonnen te hebben van de nummer laatst en zijn zij de terechte kampioen geworden.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Aan alle spelers, bedankt voor een heel lang, leuk en gezellig seizoen!
PS2. Over de shirtjes zullen we het niet meer hebben.
PS3. Alle teamfoto’s van het afgelopen seizoen (en het seizoen ervoor) zijn hier te vinden.
PS4. De laatste motivatiefilm, hier………………
PS5. En natuurlijk ons strijdlied!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?