<$BlogRSDUrl$>

maandag 14 mei 2012

Alecto Veteranen B - HDM Veteranen E 4 - 1 


Het is al maandag, verslag volgt nog.....

Alecto Veteranen B – HDM Veteranen E  4 – 1

De competitie komt langzaam op zijn eind. Door alle vakanties en andere feestelijkheden stonden de Veteranen B opeens drie weken stil. Goed om alle pijntjes, lichte blessures en alle andere bekende kwaaltjes en dingen die aan het licht komen na een lang en slopend seizoen, even te behandelen en het sociale leven weer even op de rails te krijgen. Minder goed, om de scherpte in het team vast te houden.

Een lekker zonnetje maakte het weer zeer aangenaam om een wedstrijd te spelen en de Veteranen B mochten zelfs op het hoofdveld. Onder de kundige leiding van Hans Rozier werd het veld nog gesproeid  en dus lag er in een heerlijk zonnetje een perfecte mat voor een goede partij hockey.
Tegenstander HDM kwam ernstig verzwakt op Alecto aan, waardoor er een soort van jubelstemming in het team van de Veteranen B kwam. Toen meteen na de afslag Marcel van D. ook nog meteen scoorde bij zijn eerste balcontact in de eerste minuut leek het een hele vreemde middag te gaan worden.

J-lo en Bob grepen meteen in en gingen meespelen met HDM, waardoor de verhoudingen iets rechter werden getrokken. Bovendien was er na die snelle 1-0 een soort van gemakzucht in geslopen bij de Veteranen B, waar het hockey niet echt beter van werd.  En HDM was dan wel verzwakt, maar dat betekende niet dat er dan maar zo makkelijk gehockeyd kon worden.

HDM had ook door dat het niet zo lekker liep en ging een beetje meer op de aanval loeren. En wachten op een counter. Een handig iemand als laatste man en een minstens net zo handig iemand in de spits en het kon makkelijk gevaarlijk worden. Wat het dus ook deed. Tot vermaak van het publiek werd het 1-1.

De Alecto Veteranen B werden daardoor wel iets meer wakker, maar echt goed spelen deden ze nog steeds niet. Wel goed genoeg om het kleine beetje gevaar van HDM te elimineren, maar scoren bleef heel moeilijk. De keeper van HDM had een zeer ouderwetse keepersuitrusting aan, wat een soort van af angst gaf om voor het doelpunt te gaan.

Vele kansen volgden, maar de bal ging er niet in. Of wilde er niet in. Totdat Onno v.d. V. naar voren kwam de bal hard de cirkel insloeg, waarna Koko hem kon verlengen en scoren. 2 -1. Ruststand.
In de rust werd afgesproken om nu eindelijk eens normaal te gaan hockeyen. Niet teveel grappen, goed overspelen en goed gebruik maken van de ruimte op het veld.

Na de rust leek het even helemaal goed te komen. Een strafcorner en Willem maakte de 3-1, en niet veel later maakte Butcher ook nog de 4-1. En was het tijd voor de sloop.

Maar weer werd het spel rommelig, en werden er veel te veel kansen om zeep geholpen. HDM kon ook niet echt veel meer, en dus was de eindstand 4-1. Drie punten in de tas, nog twee krakers te gaan dit seizoen.
K.Westerhuis. (Reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Leuk dat er zoveel moeders langs de lijn stonden op moederdag.
PS2. J-lo en Bob, complimenten voor jullie fair-play actie. En wie weet hoe ver we nog met deze fair-play komen, zie het voorbeeld van FC Twente.
PS3. Over de nieuwe shirtjes van Alcto zeggen wij niets meer. Wel opmerkelijk dat wij te weinig shirtjes hadden.
PS4. Natuurlijk weer voor de broodnodige motivatie. Hierrrrr…………..
PS5. En ons strijdlied.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?