<$BlogRSDUrl$>

zondag 22 april 2012

Alecto Veteranen B - Noordwijk Veteranen B 1 - 5 


Het is wat aan de late kant, maar.......... 

Alecto Veteranen B – Noordwijk Veteranen B 1 – 5 

 De heenwedstrijd ging de geschiedenis in als de Gorilla’s in the Mist wedstrijd, nu was het gewoon weer een vertrouwd weerbeeld zoals ongeveer elke zondag. Dat betekent dus een zonnetje, dit keer met een wat stevige zeewind, maar uiteindelijk was het toch wel een heerlijk hockeyweertje (zeker als je uit de wind stond). 

Zoals elk seizoen is er een wedstrijd waarin sociale verplichtingen, jubilea en calamiteiten van een groot deel van de spelers samenvalt en er dus een groot gat in de selectie wordt geslagen. Dat was dus bij deze wedstrijd. De gehele as kon Noordwijk niet halen en dus was het tijd om de scouting heel hard aan het werk te zetten. 

Er werd over de eigen schutting gekeken, over de schaduw gesprongen en out-of-the box gedacht, en Diederik werd gevonden, die maar al te graag mee wilde spelen. Bekend van zijn grootste jaren bij Alkemade en nu eindelijk eens in het prachtige geel van Alecto te bewonderen. 

 Verder werd er een ingenieuze opstelling bedacht, onder het motto: “Wie er niet is, daar kunnen wij ons druk over maken.” Jay-C, die gewoon met twee gebroken ribben speelde, en daarover helemaal niet klaagde. De enige zorg was na afloop de dopingcontrole, maar als goed arts was dat voor hem geen enkel probleem. 

Verder was er nog het veld, het was sneller dan het eruit zag. Wat het toch allemaal wel weer wat ingewikkeld maakte. 

Kortom, de wedstrijd kon beginnen. 

De ingenieuze opstelling maakte meteen duidelijk dat het nog een beetje naar elkaar zoeken was. Diederik moest nog wat wennen aan de voor hem nieuwe tactiek en ook de nieuwe medespelers, wat natuurlijk ook andersom gold. 

En ondanks al die uitdagingen speelde de Alecto Veteranen B toch redelijk goed. Noordwijk had een paar zeer gevaarlijke spelers, maar dankzij het bloemencorso van de dag ervoor hingen er nog genoeg graspollen en andere hooikoortsverwekkende stoffen in de lucht, die maakte dat zij slechts enkele minuten voluit konden gaan en dan weer moesten rusten. 

Door een beetje pech en gewoon een goede strafcorner kwamen de Veteranen B toch 0 – 2 achter, wat niet helemaal het beeld van de wedstrijd weer gaf. De Veteranen braken echter niet, maar bogen slechts een beetje. 

Na weer een fraaie aanval, scoorde supertalent Jay-C (die met die gebroken ribben), alweer zijn vijfde van het seizoen. Met zijn backhand. En was er dus nog van alles mogelijk. 

In de rust had Michiel toch weer een primeur. Hij had bananen en sinaasappel bij zich. Deze energiebommen zouden zich in de tweede helft moeten uitbetalen. Wat ze in principe ook deden. 

Furieus begonnen de Alecto Veteranen B aan de tweede helft. Diederik begon zich zeer thuis te voelen tussen de andere gele shirts en begon met heerlijke passes te strooien. En zo het spelen over de flanken een hele nieuwe dimensie gaf. 

Echter, wat voor de winterstop nog een opmerkelijke kwaliteit was van de Veteranen B, heel makkelijk scoren, gaat na de winterstop een stuk moeilijker. Prachtige kansen, maar de bal wilde er niet in. 

 Door het furieuze aanvalsspel kwam er natuurlijk ook ruimte voor Noordwijk. Hadden zij in de mist al laten zien dat ze best konden hockeyen (als je dichtbij genoeg stond), nu in het zonnetje gaven zij nog een demonstratie. Handig en ook best knap counterde ze naar een 1 – 5 eindstand. 

 Een beetje vertekent, maar goed de scorebordjournalistiek laten wij maar over aan Co Adriaanse. 

K. Westerhuis (reageren? bj.westerduin@ziggo.nl) 

PS. Diederik, bedankt voor het meespelen! Ten eerste, omdat het leuk was, ten tweede omdat het weer de kwaliteit van de scouting van de Alecto Veteranen B. 
PS2. Gehoord langs de zijlijn: Als die Jay-C op zijn achtste was begonnen met hockeyen, dan was nu het nieuws geweest dat hij (en niet Teun en Taeke) uit het Nederlands elftal was gezet (en later weer geselecteerd). En dat met twee gebroken ribben. 
PS3. Over de Alectoshirtjes zouden we niets meer zeggen. 
PS4. Voor de meeschrijvende coaches, hier de gebruikte motivatiefilm. 
PS5. En natuurlijk ons strijdlied.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?