<$BlogRSDUrl$>

maandag 16 april 2012

Alecto Veteranen B - Groen Geel Veteranen B 2 - 0 

Het is weer maandag, dussssss......

Alecto Veteranen B – Groen Geel Veteranen B 2 – 0

Na een nuttige rustpauze na een vrolijk Pasen, was het tijd om weer eens een goede wedstrijd te spelen. De tienklapper van voor de Pasen moest uit de benen en het hoofd worden gespeeld. En tegenstander Groen Geel was daarvoor de ideale tegenstander. 

Oud Shelltopman Jeroen van der Veer had dit team nog opgericht en sommige spelers waren erbij toen de Titanic verging (erg prettig om dit ook een keer te kunnen schrijven). 

 De door Pim de Zee scherp afgetrainde (en afgebeulde) selectie moest dit team helemaal aan gort kunnen spelen.

Het weer bleek iets minder dan van te voren de zon deed vermoeden. Er stond een scherpe, frisse wind en het is toch bekend dat de Veteranen B erg goed gedijen in fraai lentezonnetje, maar de tegenstander had daar net zo goed last van, dus daarover was niet te klagen.

De bedachte tactiek kwam er goed uit in de eerste helft. Mooie combinaties, vooral het verleggen van het spel, gecombineerd met prachtige solo’s en andere individuele acties maakten de wedstrijd het aanzien waard. Groen Geel kwam er eigenlijk niet aan te pas. Mochten ze al een keer over de middenlijn komen, dan waren daar Marc W., Onno van der V., Peter en Bob die de deur zeer overtuigend in het slot lieten zitten.

De aanval had echter wat moeite met de afwerking, waardoor de 0 – 0 nog erg lang op het bord bleef staan. Onnodig, want er waren kansen genoeg. Strafcorners, mogelijkheden om te tippen en uitgespeelde aanvallen, die net het laatste zetje miste.

Toen vond Stefan het welletjes. Hij pikte de bal ongeveer halverwege de helft van Groen Geel op, begon met een solo en liep zo de cirkel in. Zoals geleerd op de training (cirkel in en rammen), plaatste hij de bal zo heel subtiel, maar daardoor oh zo mooi in de hoek. 1 – 0. Stefan verklaarde later dat dit het tweede doelpunt was uit zijn gehele hockeyloopbaan, zeer waarschijnlijk ook de mooiste.

De ban leek gebroken, en het was tijd voor de sloop. Er werd een tandje bijgeschakeld, Onno van der V. schoof nog meer mee naar voren, Peter was immers niet te passeren achterin (één foutje is er geteld, maar die herstelde hij zelf). De Veteranen B was veel en veel beter, maar om een of andere duistere reden wilde de bal er niet in.

De druk werd echter steeds verder opgevoerd, en na een fraai passje van Onno van der V. maakte Koko de 2 – 0. Keeper Marc K. had op dat moment slechts één bal gehad en dat was ongeveer het gevaarlijkste dat Groen Geel de hele wedstrijd was geweest.

De tweede helft moest dus deel twee van het tactische plan worden uitgevoerd. Groen Geel moest compleet aan gort gespeeld worden. Dus nog een stapje harder, iets simpeler spelen en dus meer doelpunten maken. Op papier of op beeldscherm ziet dat er allemaal heel logisch en makkelijk uit. 

Maar de unieke situatie deed zich voor dat de Veteranen B te graag wilde. De gehele selectie wilde zo graag en zo gretig, dat het ten koste ging van het spel. Niet dat iedereen als een blinde naar voren ging rennen, maar er sloop wat slordigheid in het spel. Net iets te ingewikkeld willen spelen, de passes net niet zuiver genoeg. En ook de afwerking was net niet. Jay-C kwam nog het dichtste bij, voor de toeschouwers leek het ook net of de bal er in lag, maar uiteindelijk bleek hij toch naast te zijn.

Groen Geel kreeg kwam hierdoor iets dichter bij keeper Marc K., maar verder bleef alles achterin potdicht.

Hierdoor werd de eindstand dus 2 – 0. Een lekkere overwinning, de keeper die weer eens de nul hield, en door alle wonderlijke uitslagen is er opeens weer heel veel mogelijk.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Joost en Gary, bedankt voor het invallen voor onze fluitbeurt. Veel tevreden mensen gesproken, en niet alleen van ons team, maar ook van de teams die jullie moesten fluiten.
PS2. Complimenten aan allen voor de zeer puike bardienst die is gedraaid. Het broodje van de week was al voor 14.30 uitverkocht, waarbij niet vergeten moet worden dat Dames 1 en Heren 1 uit speelden.
PS3. Zoals bekend zouden we niets meer zeggen over de Alecto-shirtjes.
PS4 Voor de meeschrijvende coaches. Voor de broodnodige motivatie deze week dit.
PS5 Tot slot, ons strijdlied.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?