<$BlogRSDUrl$>

vrijdag 6 april 2012

Alecto Veteranen B - Capelle Veteranen A 1 - 10 

Het is al vrijdag, dus maar snel...... 

Alecto Veteranen B – Capelle Veteranen A  1 – 10

Almost heaven, West-Capelle”, zong wijlen John Denver al. Het is niet te hopen dat de hemel er net zo uitziet als Capelle. Daar was in ieder geval de volgende ontmoeting van de Veteranen B. Na het redelijke spel van de vorige week en het toch ook redelijke weer waren de verwachtingen redelijk hoog gespannen. Helaas moest Willem vlak voor de wedstrijd afhaken en ook supertalent Jay-C was helaas afwezig.

Hierdoor moest de opstelling worden omgegooid en ondanks de vele talenten in het team werd het toch een fantasieopstelling. Normaal gesproken geen probleem, maar Capelle had ook niet stil gezeten. Twee Pakistaanse baltovenaars waren ingevlogen, plus nog twee spelers waarvan toch wel duidelijk was dat zij hun hockey carrière niet alleen in de kelder van het Veteranen en senioren hockey hadden gehad.

De Veteranen B besloten tot een wedstrijd in het teken van counterhockey. Met opnieuw een nieuw talent, J-Lo en Butcher in de spits en Bastiaan als vlammende rechtsbuiten. Verder een muur optrekken en de kunst van het wachten. “Run the clock”, zoals ze dat in het American Football zeggen.
Met al die “nieuwe” talenten trok Capelle ten aanval, maar de muur hield stand. Marc K. hield op zeer fraaie wijze zijn doel schoon, Marc W. wist de bal van de lijn te houden en de andere Veteranen B bleven loeren op die ene counter. 

En die kwam er dan ook. Butcher bleek de ideale counterspits en zette J-lo zo voor de keeper, waardoor hij zijn eerste doelpunt in de competitie en carrière kon maken. 1 – 0.
Ondanks de karrenvrachten aan talent die Capelle had ingevlogen waren ze toch even van slag. En kwamen er nog wat meer kansjes. Zoals gezegd, Butcher bleek de ideale counterspit, maar hij had een beetje pech in de afwerking.

Daarna bleek de truc van de fantasieopstelling een beetje uitgewerkt. Capelle gebruikte zijn ingevlogen kwaliteiten volledig en dat was voor de Veteranen B niet meer te belopen. Hoewel er moedig stand werd gehouden, was er geen stoppen meer aan. Bovendien scoorden verschillende mensen doelpunten die ze nooit meer in leven zullen maken. Iedereen deed wat hij kon, maar het lukte gewoon niet.

Door nog wat pech en merkwaardige beslissingen werd de eindstand wat geflatteerd. Professionele coaches noemen het een collectieve off-day, maar dan zouden we Butcher, J-Lo en nog meer mensen te weinig eer aan doen.

Gewoon zonde, een uitslag die niet nodig was, geflatteerd. Nog steeds is alles mogelijk. Een extra week om uit te huilen en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS Helemaal vergeten te vertellen, maar J-Lo scoorde bijna nog een keer!!!
P2 Complimenten voor het Capelse barmeisje. Die door had dat de cola niet fifo gevuld was en net zo lang bleef zoeken totdat ze een koude cola had gevonden.
PS3. Alecto Heren 1 – Roomburg Heren 1 3 – 0!!
PS4 Over de shirtjes zouden we niets meer zeggen.
PS5. Natuurlijk ons strijdlied, hierrrrrrrrrrr

This page is powered by Blogger. Isn't yours?