<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 27 maart 2012

Alecto Veteranen B - Waddinxveen Veteranen B 3 - 1 

Het is vrijdag, dus toch nog maar snel.......

Alecto Veteranen B – Waddinxveen Veteranen B 3 – 1

I got 99 problems, but a goal ain’t one!”

Na de twee verliespartijen was het duidelijk. Het roer moest om. Alles is nog steeds mogelijk, maar verder achterop raken was natuurlijk niet de bedoeling. Een goed resultaat was dus zeer gewenst.

Thuis op het waterveld, ook dat was een hele uitdaging. Het veld was optimaal geprepareerd, maar voor alle spelers, ook voor de tegenstander was het even wennen (ongeveer 70 minuten). Het blijft toch een andere manier van hockeyen, ondanks het feit dat er snel werd overgeschakeld naar een echte waterveldbal (wat dan wel weer een mooi woord voor wordfeud is). Maar de tegenstander had daar net zoveel last van, dus dat kon zeker geen excuus zijn.

De Veteranen B vlogen uit de startblokken. Vloeiende combinaties, zeer aanvallend spel, opkomende verdedigers, het zag er allemaal zeer fraai uit. Eric P. kreeg de eerste goede kans, maar de keeper wist nog net de bal te raken waardoor hij net naast ging. Het visitekaartje was gegeven.

Zoals al bekend is het scoutingapparaat van de Veteranen B zeer wijdverbreid en wordt er niet alleen op de hockeyvelden gescout, maar gewoon op elke plek waar veel mensen elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld restaurants, winkelcentra of schoolpleinen. Vergelijk het met de honkbalcoaches die altijd bij het blikjeswerpen op de kermis op zoek zijn naar die ene hele goede arm.

Een van de laatste aanwinsten is Jay-C, een talent die echt overal op het veld uit de voeten kan. Nadat de eerste schermutselingen ontving Jay-C de bal op het middenveld, in zo naar het leek een vrij kansloze positie. Met een soepele stickbeweging stuurde hij echter drie man het bos in, maakte een paar meters en gaf de bal toen perfect mee aan Michiel die toen net op volle snelheid lag. Michiel liep gewoon recht naar het doel en er was geen stoppen meer aan. 1 – 0.

Was dit dan meteen de Jay-C show. Natuurlijk niet, dit bleek slechts een voorproefje. Een paar minuten later staat hij zo goed als op de achterlijn, en weet hij uit een bijna onmogelijke hoek te scoren. 2 – 0. Dit kon toch niet meer mooier.

Zelfs een beetje geschokt door deze show, werden de Veteranen B een beetje gemakzuchtig. De opperste concentratie was er niet meer, ballen werden te makkelijk ingeleverd, en Waddinxveen kon ook gaan aanvallen. Niet meteen heel gevaarlijk, maar een duidelijke waarschuwing werd afgegeven. Opmerkelijk zelfs, Waddinxveen maakte ongeveer op dezelfde manier als Jay-C de 2 – 1. Goed voorbeeld doet kennelijk goed volgen.

In de rust werd er even goed gezegd wat er moest gebeuren. En eigenlijk was dat heel simpel. Scoren, scoren, scoren. En natuurlijk de mouwen opstropen, bikkelen, en vechten.

De tweede helft speelde de Veteranen B weer erg goed, met goede combinaties, en ook het betere vechthockey. De bal wilde er echter niet in. Kansen voor Koko, Butcher, J-Lo, en Michiel, maar de bal ging er niet in. En daardoor bleef Waddinxveen in de wedstrijd. Peter gooide de boel achterin, samen met Marcel R. en Marc W. compleet op slot en het wachten was dus toch op een bevlieging. En die kwam van niemand anders dan Jay-C . Plukt de bal uit de lucht en omspeelt de keeper met een simpele stickbeweging. 3 – 1. Wedstrijd gespeeld, drie punten in de pocket.

Weer een goede overwinning op een prachtige lentedag. Concurrenten verspelen zelfs punten waardoor de Veteranen B weer terug zijn op de tweede plaats. Alles is nog mogelijk.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Douwe, bedankt voor het meespelen. Ik ga snel leren tellen.
PS2. Wil, bedankt voor het assisteren met het fluiten!!
PS3. We zouden niets meer over de shirtjes zeggen.
PS4 Jay-C. Por dios, wat een talent!!
PS4. Voor de meeschrijvende coaches, dit gebruikt ter motivatie.
PS5. En tot slot, ons strijdlied.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?