<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 13 maart 2012

Alecto Veteranen B - Barendrecht Veteranen B 1 - 8 

Het is nog net maandag, en al een tijdje geleden, maar.......

Het is al donderdag, maar......

Alecto Veteranen B – Barendrecht Veteranen B 1 – 8

Na een zeer lange winterstop, zelfs weer met sneeuw en heel veel ijspret was het dan eindelijk weer zover. Eindelijk, eindelijk, eindelijk kon er weer gespeeld worden.

Na de succesvolle eerste helft van de competitie waren de doelen bijgesteld. Logisch ook, het vertoonde spel gaf daar alle reden toe. En het doel was heel duidelijk. De titel, voor niets minder zou er worden gegaan. En die ambitie moet je uitspreken, om een gemiddelde voetbaltrainer te citeren.

Maar drie maanden zijn lang. De onregelmatigheid van het wel trainen, niet trainen, de feestdagen, de sneeuw, het ijs en geen meetmomenten om te bepalen waar het team staat. Maakte van deze wedstrijd weer iets spannends.

Bovendien was de tegenstanders één van de belangrijkste concurrenten voor het grote doel, het kampioenschap. Maar goed die heeft dezelfde drie maanden moeten wachten op deze dag. En was er dus net zo klaar voor als Alecto Veteranen B.

Wat ook al snel gebleken was is dat de weergoden een zwak hebben voor hockeyend Nederland, want op de eerste competitiedag was het meteen schitterend weer. Bovendien begon de ziekenboeg ondertussen aardig leeg te lopen en kon Bob na nog meer maanden (stuk of 5) langzaam weer aan zijn ritme gaan werken.

Met een indrukwekkende selectie van 16 man werd er afgereisd naar Barendrecht. Er waren niet eens genoeg van onze prachtige shirtjes. Natuurlijk werd er een goede opstelling uit de hoed getoverd en kon er begonnen worden.

De trainingen van de afgelopen weken gaven aan dat Veteranen B zeer gretig en eager was. De vonken vlogen er van af. De verwachting was dus Barendrecht meteen het mes op de keel zou worden gezet. Het ging tenslotte ergens om. Dries Mertens zou zeggen: ”Dit is de kampioenswedstrijd.

Helaas, drie maanden opbouwen naar deze dag was iets teveel van het goede. Waar bij andere sportevenementen al maanden naar een bepaalde ontmoeting/wedstrijd wordt uitgekeken is het meestal het geval dat de uiteindelijke ontmoeting erg tegen valt.

Alecto Veteranen B ging een beetje aan de opgebouwde hype ten onder. De vonken en de gretigheid van de training kwam er gewoon niet uit. De spanning zorgde voor lood in de benen. De combinaties liepen niet, en terugvallen op de simpele basis van het spel ging ook niet.

Barendrecht rook natuurlijk bloed en had geen last van zenuwen. En legde de Veteranen B op de slachtbank. De 1 – 8 eindstand was wat geflatteerd, maar het was de eerste verliespartij van het seizoen (na de herindeling).

Er is nog niets verloren, de Veteranen krijgen Barendrecht nog thuis en de competitie is nog lang. Dus snel de brokstukken bij elkaar rapen, de neuzen weer dezelfde kant op. Keihard trainen en vooral niet in paniek raken.

Zondag de derde titelkandidaat op bezoek. We zijn weer begonnen!!
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Het was Douwe die de eretreffer maakte.
PS2. Douwe, bedankt voor het invallen.
PS3. We gaan niets meer zeggen over de nieuwe Alecto shirtjes
PS4. Voor de meeschrijvende coaches, hier het motivatiefilmpje, daar heeft het zeker niet aan gelegen.
PS5. En natuurlijk ons strijdlied. Hierrrrrrrrrrr

This page is powered by Blogger. Isn't yours?