<$BlogRSDUrl$>

maandag 5 december 2011

Alecto Veteranen B Winterkampioen/Herbstmeister!!!!! 

Alecto Veteranen B – HDM Veteranen E 5-4 Winterkampioen/Herbstmeister!!

De laatste wedstrijd voor de winterstop, de wedstrijd waar het winterkampioenschap/herbstmeister kon worden binnengehaald. De druk was dus zeer groot, want er moest wel gewonnen worden, want de concurrentie zou zeker geen punten laten liggen.

Een ander aspect van het koploperschap is dat de tegenstander zich gaat instellen op de Alecto Veteranen B. HDM had zelfs wat spelers van andere teams ingevlogen om de doelpuntenmachine van Alecto in de toom te houden. Dan kunnen we toch zeker spreken van een angstige tegenstander, die liever niet wilde verliezen, in plaats van dat ze speelden om te winnen.

De Alecto Veteranen B echter, die speelden gewoon om te winnen. En na de Gorilla’s in the Mist wedstrijd van vorige week, nu een heerlijk zonnetje en een wat fris windje. Maar prima hockeyweer en hele goede scheidsrechters. De omstandigheden waarin de ongekende kwaliteiten van het team het best tot hun recht komen.

Al snel werd duidelijk dat de Veteranen B niet van plan waren de wintertitel nog door hun vingers te laten glippen. Goede combinaties, snel spel, positiewisselingen en niet vergeten de inschuivende verdediging, leverde als snel de eerste strafcorner op. En hoewel die de laatste tijd wat stroef liep, was er opeens de nieuwe variant, die de bal bij Eric P. bracht, die heel bekeken de 1-0 maakte.

Er leek geen vuiltje aan de prachtige blauwe lucht, maar niets bleek minder waar. HDM bracht hun geheime wapens (lees gehuurde wapens) in stelling. Die bleken te bestaan aan een paar heel snelle middenvelders, die ook nog heel handig waren. Niet lang na de 1-0 stond het dus 1-1 en werd al duidelijk dat het een zeer zware strijd ging worden.

Nu is Alecto Veteranen B een zeer veelzijdig team en ook vechthockey wordt niet uit de weg gegaan. Vechthockey met een sierlijk randje, want ondanks de bikkelharde duels (de uitstekend leidende scheidsrechters hielden alles binnen de perken), wist Willem met een fraaie solo door te lopen en heel fraai de 2-1 te scoren.

Wederom echter was een moment van onoplettendheid genoeg om de spanning weer terug te brengen, leuk voor het publiek, maar niet voor de Veteranen B. 2 – 2.

Naast techniek, sierlijkheid en vechtlust was er dus ook veerkracht nodig. De Veteranen B gingen meteen weer doen waar ze het beste in waren, en dat is aanvallen. Bastiaan op rechts, klassiek op de kop cirkel, daar stond Koko, die de bal heel hard achter de keeper ramde. 3-2. Weer de voorsprong, nu moest het toch genoeg zijn.

In de rust werden de allerlaatste details doorgesproken, die titel mocht niet meer door de vingers glippen.
Na de rust ontstond er een interessant gevecht. Een gelijk opgaande strijd, heel interessant voor het publiek, maar zeker ook voor de spelers zelf. Van de Veteranen B was het duidelijk dat iedereen bleef vechten tot het laatste fluitsignaal. En dat die wintertitel zou worden binnengehaald.

En ondanks het vechthockey was het ook nog zeer het aanzien waard. HDM counterde terug naar 3-3. Veerkracht, veerkracht, veerkracht. Een doelpunt was genoeg, maar die moest er wel in. Eric P. demonstreerde zijn uitzonderlijk goede vorm en zette met een splijtende pass Butcher alleen voor de keeper. Een juweeltje. 4-3.

Toch werd de veerkracht van de Veteranen B nog verder getest, want HDM counterde weer naar de 4-4 en de tijd begon nu toch te dringen. De allerlaatste resten energie werden aangesproken, die vijfde moest er komen.

Wederom was daar Eric P. die met een splijtende pass de verdediging van HDM openscheurde, Koko bereikte, die simpel teruglegde op Michiel (ook weer zo’n product van het fantastische scoutingapparaat van de Veteranen B), die zo de 5-4 binnenschoof.

HDM was gebroken, maar toonde zich een goed verliezer gezien de catering na afloop.
Alecto Veteranen B WINTERKAMPIOEN/HERBSTMEISTER!!!!!!! Ongeslagen, 5 wedstrijden, 15 punten. Ongekende prestatie van de spelers en de gehele organisatie eromheen, om zo’n interessant team van ervaring, talent en werklust te verzamelen. Nu heel goed de winter door komen en dan verder met de jacht op de (zomer)titel.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS1. WINTERKAMPIOEN/HERBSTMEISTER!!!
PS2. Daar wij geen geheimen hebben gunnen wij goed bestuurde betaald voetbalorganisaties (uit bijvoorbeeld de hoofdstad) voor een kleine vergoeding, een blik in de keuken van de organisatie die Alecto Veteranen B heet. Scouting, tactiek, strategie, alles komt aan bod.
PS3. De (al niet meer zo) nieuwe Alectoshirtjes zijn gewoon niet zo mooi.
PS4. Ajax, hahahahahahahaha.
PS5. Voor de broodnodige motivatie, hierrrrrrr…..


This page is powered by Blogger. Isn't yours?