<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 26 november 2011

Alecto Veteranen B - Noordwijk Veteranen B 5 -3 Gorilla's in the Mist 

Alecto Veteranen B – Noordwijk Veteranen B 5 – 3 Gorilla’s in the Mist

Na de moeizame, maar achteraf dus zeer goede overwinning, was het nu de vraag of de wedstrijd een incident was of dat het roer nu om moest om iedereen weer op absolute scherpte te krijgen. Een aanblik naar het weer maakte al snel duidelijk dat iedereen wel top moest zijn, want het zicht was net genoeg om te hockeyen, maar dan ook nog net. Er werd gedacht aan een oranje bal, maar die bleek best wel onvindbaar.

Veel mist dus, wat de wedstrijd de titel Gorilla’s in the mist meekreeg. Dit ook een beetje als eerbetoon aan Smokin’ Joe Frazier, die een week eerder overleed. “It’s gonna be chilla, when I beat that Gorilla, on the Thrilla in Manila.”
Een blik op de ranglijst had de Veteranen B al geleerd dat momenten van verslapping tegen deze ploeg niet konden, dus ondanks het wat frisse weer werden de mouwen al opgestroopt en bleek het toch eigenlijk (onze hele mooie) 1-shirtjes weer.

Noordwijk vloog furieus uit de startblokken en overklaste de Veteranen B in de eerste 10 minuten. Uitblinkers van vorige week Peter en Marc K bleken hun vorm te hebben vastgehouden en ook zeer verrassende nieuwkomer Marc W., die in de eerste helft 3(!) ballen van de lijn hield en dan nog niet eens op de manier zoals Tineke die ons geleerd heeft.

Na een minuut of 10 kropen de Veteranen B langzaam uit hun schulp. Willem nam de controle op het middenveld over, Michiel schakelde een versnelling hoger en het bekende spel werd gespeeld. Simpel spelen, korte combinaties, en af een toe een messcherpe counter.

Dit maakte het, ondanks de mist, voor het publiek, dat toch in opvallend grote getale was komen kijken, een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Voor de aanval was het niet altijd duidelijk wat er in de verdediging gebeurde en andersom, maar aantrekkelijk was het.

Na 20 minuten werd de wedstrijd eindelijk opengebroken, Koko stuurde Bastiaan weg, die kwam in de cirkel en daar was de 1-0. Uit het boekje, duidelijk de wekelijks herhaalde training van toptrainer Pim de Zee, kwam hier duidelijk naar voren.

Dit was ook de ruststand. Inderdaad, dezelfde als de week ervoor, maar nu met veel beter vertoond spel. Onno van der V. toverde opeens een oranje bal tevoorschijn, maar die bleek nog slechter zichtbaar. Coach 100% Isis gaf wat zeer nuttige tips in de rust, waardoor de tweede helft een spektakelstuk werd.

Noordwijk toonde zeer veerkrachtig, maar ook de Veteranen B liet nu zien wat een teamsport was. Loerend op de kansen en ook nog de kunst van het wachten. De mist maakte het voor de toegestroomde pers wat moeilijk alles te zien, maar na weer heerlijk combinatiespel was daar Butcher die de 2-0 maakte.

Dit was het teken voor Noordwijk om nog een tandje bij te schakelen en na meer dan 100 minuten werd Marc K. weer eens gepasseerd.

In plaats van in paniek te raken kwam er toen een demonstratie. Het leek of de 2-2 in de lucht hing, maar na weer heerlijk combinatiespel tussen Eric P. en J-Lo maakte Jay-Z er 3-1 van, met zijn backhand zelfs! Daarna was het tijd voor de Butcher show, die zichzelf vrijspeelde en zo hard de 4-1 binnen sloeg, dat er binnenkort vast wel een rekening van de Stichting op de mat zal liggen.

Noordwijk greep zijn laatste strohalm door de 4-2 te maken, maar na werkelijk een messcherpe counter (Willem, Butcher, Koko, Butcher, Willem doelpunt) werd de wedstrijd in het slot gegooid. Het was leuk voor het publiek dat Noordwijk nog scoorde, maar uiteindelijk was dat slechts voor de statistieken.

Een werkelijk schitterende overwinning van het hele team. Niet iedereen is genoemd, maar heeft daardoor niet minder gespeeld. Nog een wedstrijd voor de winterstop, het winter/herfstkampioenschap is binnen handbereik!
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Coach 100% Isis, een perfect “game-plan” bedacht en door het team perfect uitgevoerd.
PS2. Mark W. drie keer een bal van de lijn in de eerste helft. Normaal Peter zijn specialiteit, maar we hebben er een nieuwe specialist bij.
PS3. De nieuwe Alecto-shirtjes zijn gewoon niet zo mooi.
PS4. Ook deze week het motivatiefilmpje. Het is een vervolg op de Bo Knows commercial. En werkt toch ook motiverend. Hierrrrrrrrrrr

This page is powered by Blogger. Isn't yours?