<$BlogRSDUrl$>

zaterdag 19 november 2011

Alecto Veteranen B - Groen Geel Veteranen B 1-0 

Het is al zaterdag, maar toch....

Alecto Veteranen B – Groen Geel Veteranen B 1 – 0

Twee wedstrijden, dertien doelpunten voor, twee tegen. Dan is er altijd zin om te hockeyen en de verwachting dat het wel gemakkelijk gaat worden. Helemaal als er op Groen Geel ook nog op kunstgras gespeeld wordt. De selectie zo goed als compleet. Wat kon er mis gaan.

Een lichtmast die het niet deed, waardoor er een zeer donkere hoek ontstond. De euforie van de afgelopen weken, waardoor iedereen toch is een beetje gaan zweven.

De wedstrijd begon nog goed, wat waarschijnlijk ook door het herfstzonnetje kwam. Er kwamen wat kansjes, maar het bekende wapen van de strafcorner, nog zo succesvol in de afgelopen wedstrijden, liep niet.
Er was echter geen vuiltje aan de lucht, want Groen Geel kwam niet eens over de middenlijn. Hierdoor viel het niet zo beste spel van de Veteranen B niet zo op. Helemaal niet door de heerlijke treffer van Koko, een tip-in na een prachtige pass van Eric P.

Niets aan de hand dus. Er bleven ook kansen komen, maar het bleef ook 1 – 0. Opvallend, want zelfs een tegenstander merkte op:”Jullie moeten ons helemaal zoek spelen!”

Er lag dus een deken over de ploeg. Combinaties lukte niet, ballen stuiterden van de stick, passes net buiten bereik van de speler. Het gevolg was dat er teveel werd gelopen met de bal, geprobeerd om meteen de beslissende pass te geven en alles nodeloos ingewikkeld werd.

Ondanks een donderspeech in de rust, kleine tactische omzettingen en een ondergaande zon (dus kunstlicht) wisten de Veteranen B in de tweede helft die deken niet van zich af te gooien. Bovendien rook Groen Geel ook een beetje bloed, het zag de verwarring en het moeizame in het spel van de Veteranen B. Het kroop uit zijn schulp en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Twee spelers onttrokken zich aan de malaise. Peter en Marc K. gingen voorop in de strijd. Bij hun was het duidelijk. Er mocht niet verloren worden vandaag. Met z’n tweeën trokken zij een muur op, die niet te passeren was voor wie dan ook, ondanks de donkere hoek van het veld. Wist Groen Geel dan een enkele keer toch nog voorbij die twee mannen te komen, dan was daar Marcel van D. die nog op de lijn voorkwam dat het 1-1 werd.

Kortom, Marc K. wist voor de tweede keer dit seizoen de nul te houden. En slechte wedstrijden winnen, dat is ook zeker een kwaliteit. 1-0 is genoeg. Drie wedstrijden, negen punten. Naaste concurrent Barendrecht verspeelde punten met een zwaar bevochten gelijkspel bij Pijnacker, dus Alecto Veteranen B staat nu los. Een hele goede overwinning dus.
K. Westerhuis |(reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS1. Mark W. top dat je als waterdrager toch nog mee ging in de redelijke kou!
PS2. Een zo goed als volledige selectie. Geen telefoontjes, het is even wennen.
PS3. De nieuwe Alectoshirts zijn gewoon niet zo mooi.
PS4. Ajax, hahahahahahahahaha.
PS5. Motivatiefilmpje van deze week. Het is gewoon een commercial, maar toch erg motiverend. Hierrrrrrr……

This page is powered by Blogger. Isn't yours?