<$BlogRSDUrl$>

maandag 31 oktober 2011

Alecto Veteranen B - Waddinxveen Veteranen B 6 - 0 

Het is weer maandag, dus.....

Alecto Veteranen B – Waddinxveen Veteranen B 6 – 0

Na een lange pauze door herindeling, herfstvakantie en andere zaken, was het nu eindelijk tijd om weer eens te gaan spelen. En dit keer zelfs om het echie. De training liet al zien dat iedereen zeer scherp was en eager om weer eens te gaan spelen. Dat daarvoor naar Waddinxveen moest worden gereisd maakte niet uit, eindelijk weer spelen, eindelijk om het echie.

Naar Waddinxveen, waar George Baker de meest bekende inwoner is en waar Eric P. nog kon herinneren dat zijn laatste bezoek eindigde in een 4-1 overwinning. Toen in JC1. Overigens hebben ze nog steeds hetzelfde clubhuis als in die tijd.

In Waddinxveen aangekomen bleek al snel dat ook het psychologische spel ook tot in de puntjes wordt beheerst. De tegenstander van Alecto Veteranen B was zo onder de indruk van de shirtjes (logisch), dat er met een 1-0 voorsprong, misschien zelfs 2-0 voorsprong aan de wedstrijd werd begonnen.

Hoe scherp iedereen was bleek al in de eerste minuut. Butcher die een heerlijke tip-in maakte, die via de keeper net over ging. Na de shirtjes was nu een duidelijk visitekaartje afgegeven, waartoe de Veteranen B in staat waren en ook zeer duidelijk waar ze zin in hadden.

Een golf van aanvallen volgde op het doel van Waddinxveen, de bal ging er niet meteen in. Maar opeens bleek dat het mogelijk was om terug te vallen op de strafcorner. Om de verwarring nog wat te vergroten riep Michiel nog nuttige dingen en de eerste variant van de eerste corner was meteen raak. Michiel maakte de 1-0. Was dat zoals we geoefend hadden?

De tweede corner was ook raak. Een iets simpeler variant en Butcher prachtig in het hoekje 2-0.

Natuurlijk moeten de corners ook nog gehaald worden, en om dat voor elkaar te krijgen lieten de Veteranen B fantastisch hockey zien. Korte combinaties, verleggen van spel, opkomende verdedigers, achterlijn halen, het was een spektakel.

Waddinxveen probeerde het af en toe wel, maar de opgetrokken muur (en dat ondanks het zeer offensieve spel) was niet te passeren.

Om te scoren was daar toch weer de strafcorner. Derde strafcorner, nu was het Willem en dus 3-0. Drie strafcorners, drie doelpunten. Slechts een simpele statistiek om aan te geven hoe goed de Veteranen B stonden te spelen.

In de rust was er niet veel voor nodig om de boel nog scherper te krijgen. Maar misschien nog iets laconiek, want in de tweede helft zakte het iets in. Iets teveel op de roze wolk van de fantastische eerste helft. Gelukkig was daar nog de granieten verdediging, en na een minuut of zeven was iedereen met beide voeten op de grond.

Het mooie spel ging weer verder en nog steeds was daar de strafcorner. Deze keer ging hij er niet meteen in, maar bleef er een strafbal over. Willem legde aan en het was 4-0. De strafcornerstatistiek (hoeveel punten zijn dat voor wordfeud?) nam bijna mythische vormen aan. Zelfs bij het Nederlands Elftal zal elke coach tekenen voor een dergelijk rendement van een strafcorner.

Werden er dan geen velddoelpunten gemaakt? Ook wel, een onwaarschijnlijk mooie van Michiel, die helaas niet helemaal volgens de regels was en dus niet meetelde en Butcher de 6-0 maakte.

Overigens, in een niet geoefende variant, maakte Butcher ook nog de 5-0 uit een……strafcorner. Gewoon klassiek in het hoekje, de variant Butcher als strafcornerkanon is ook een zeer interessante. 6-0 de eindstand, en eigenlijk had het ook wel het dubbele kunnen zijn.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

PS. Rob bedankt voor het meespelen!! Denk dat je binnenkort wel in de selectie wordt opgenomen.
PS2. CJ (of was het nou Jay-Z) gefeliciteerd met je prachtige gele trui.
PS3. Wat statistieken van de wedstrijd. 6 strafcorners, 4 doelpunten en 1 omgezet in een strafbal. Keeper de 0 gehouden, 3 verschillende doelpuntenmakers bij die strafcorners, Butcher 3x en bijna een loepzuivere hattrick. Percentage balbezit 80-20.
PS4. Het schijnt dat Taeke Takema al met onze grote trainer Pim de Zee contact heeft opgenomen over de krankzinnige strafcornerstatistiek.
PS5. De complimenten van de Waddinxveen over onze shirts bevestigden al wat wij al lang zeiden. De huidige shirts van Alecto zijn (lelijke) voetbalshirts.
PS6. Het motivatiefilmpje van deze week kan je hier vinden.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?