<$BlogRSDUrl$>

maandag 26 september 2011

Alecto Veteranen B - Rotterdam Veteranen F 1 - 4 

Het is weer maandag, dus........

Alecto Veteranen B – Rotterdam Veteranen F 1 – 4

Alweer de derde wedstrijd van het seizoen. En in de opmaat naar het feest der feesten, een heerlijk zonnige dag op een prachtig complex. Door een kleine miscommunicatie van de zijde van Rotterdam speelden de Veteranen B niet in het stadion, maar op veld 5. Dit gaf overigens wel de mogelijkheid om nog wat leuke stadsgenotes (die net 9-1 hadden gewonnen) uit te nodigen voor het optredend van Juicy Dice aanstaande zaterdag (daar over later meer) en zo ook de verjaardag van Koko te bezoeken.

Maar er moest natuurlijk ook nog gehockeyd worden. Een mysterieuze blessuregolf sloeg een beetje toe deze week, wat betekende dat er toch weer zeer veel tactische varianten uit de hoed getoverd moesten worden. Er was zelfs vooraf telefonisch overleg geweest hoe dit te doen.

Verder maakte Marc W. zijn debuut in een officiële wedstrijd. Als spijkerharde, intimiderende rechtsachter een zeer interessante tactische variant.

Al het gegoochel met de opstelling maakte dat het in de bakoven van Rotterdam toch weer een beetje zoeken was naar elkaar. En hoewel dat redelijk snel ging, was de vereiste scherpte nog net niet genoeg aanwezig en stonden de Alecto Veteranen B opeens 0-1 achter.

Tot grote paniek leidde dit niet, want het werd al snel duidelijk dat iedereen elkaar nu wel gevonden had. En ook wederom tot zeer interessant hockey leidde. Duidelijk was in ieder geval dat ook de Trimheren nog training hebben gehad van Tineke Blans. Keurig ballen langs de zijlijn (die is uiteindelijk ook je beste vriend), achterlijn halen en de bal kop cirkel spelen.

Alecto Veteranen B werd steeds gevaarlijker, de bal wilde er niet in. Dus viel het doelpunt aan de andere kant. Schitterende kans voor Marcel van D. maar het moed gezegd, goed gepakt van de keeper. De ruststand was dus 0-2.

In de rust werd besloten om nog 35 minuten de beuk erin te gooien. Het simpele spel van Tineke handhaven en vooral scoren. “Diep in het melkzuur gaan!!”, zei ooit iemand. Dat was dus het plan.

De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Er werd heel goed gehockeyd. Simpel gespeeld, en er kwamen kansen. Eric P. leverde de bal keurig af op de kop cirkel, Koko stuitte op de keeper. Het was wachten op het doelpunt. En toen daar eindelijk de strafcorner kwam was het Onno van der V. die na een mooie variant de 1-2 insloeg.

Ondanks de strakblauwe lucht hing er meer in de lucht. Alecto Veteranen B speelde indrukwekkend goed. Marc W. en Peter die onpasseerbaar waren in de verdediging, Butcher die al valse rechterspits zich met de opbouw ging bemoeien en supertalent CJ die als Arjen Robben langs de linkerkant zo dreigend was dat hij er zelf van schrok.

En toch was het niet genoeg. Een lobje over de keeper van Koko werd van de lijn gehaald, andere ballen gingen net naast, de gelijkmaker wilde niet vallen.

De motor van Alecto Veteranen B was net te vroeg leeg. Waar 2-2 terecht zou zijn geweest, maakte Rotterdam in de laatste paar minuten nog twee doelpunten. Leuk voor de statistiek, maar erg geflatteerd.

Over de stijgende lijn en de rek in het team is al genoeg gezegd, maar een stijgende lijn is zeker te zien. Pas drie wedstrijden samen en dan al zo’n strijd kunnen leveren. Nog even de scouts van de Nederlandse topclubs staan weer langs de lijn.
K. Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl).

PS. Zaterdag 1 oktober van 19.00 uur bij de Marepoort: Juicy Dice!!! Met op lead-guitar en zang Onno van der V. en op drums Eric P.
PS2. Michiel, nummer 10 bovenop de stapel shirtjes is het begin van een mooie traditie!!
PS3. De dames van LOHC vonden onze shirtjes ook indrukwekkend mooi (misschien komen weekend dragen tijdens het feest der feesten?)
PS4. De nieuwe shirtjes zijn voetbalshirtjes.
PS5. Nog een week en zelfs iets minder!!!!!!
PS6. Ook deze week een motivatiefilmpje. Hierrrrrrrr (gratis te bekijken voor alle andere coaches, trainers en motivators).

This page is powered by Blogger. Isn't yours?