<$BlogRSDUrl$>

maandag 19 september 2011

Alecto Veteranen B - Krimpen Veteranen A 1 - 2 

Het is weer maandag, dus.......

Alecto Veteranen B – Krimpen Veteranen A 1 – 2

Na het goede spel van vorige week was iedereen tot op het bot gemotiveerd om weer eens flink te gaan knallen. De reis naar de Nederlandse Biblebelt was dus snel gemaakt. Een scherpe selectie was klaar om te spelen. Willem was er helaas niet bij, want die ging de van Dam tot Dam doen (?). Dit geeft wel verwachtingen voor het loopvermogen voor de rest van het seizoen.

De opstelling moest dus weer flink aangepast worden, tactisch zeer interessante varianten werden uitgevoerd. Eric P. in de spits. Bovendien had CJ zich op de trainingen laten zien zich als een zeer interessante rechterspits aan het ontwikkelen was en die werd dus meteen in het diepe gegooid. Wat snel komt moet je ook snel brengen.

De scouting had ook nog Stefan weten te strikken, en de toss werd ook nog gewonnen. Wat kon er eigenlijk nog mis gaan.

Toch nog wel genoeg. Alle tactische varianten brachten in het “jonge” team de nodige verwarring, waardoor het zoeken was naar de juiste combinaties en gewoon het spelletje. Krimpen profiteerde hiervan door redelijk furieus uit de startblokken te komen. Maar de verdediging bleef staan en na een kwartiertje trokken de rookwolken een beetje op.

Alecto Veteranen B kon een beetje uit zijn schulp kruipen en Krimpen loerde op de counter. En dat loeren deden ze heel goed. Want uit een van die toch zeer snel uitgevoerde counters wisten ze te scoren en werd het 0 – 1.

Dit was de wake-up call die nodig was. De verwarring werd minder, de mouwen opgestroopt (en het was nog niet eens rust) en al snel was daar de eerste strafcorner. Michiel, wat een ongepolijste diamant is dat toch, en por dios wat een prachtig gestreken shirtjes, was zeer attent op de rebound en dus de 1 – 1.

Er was duidelijk iets te halen. Opvallend was dat de beste speler van Krimpen ook gele sokken had.

In de rust kon de mouwen niet worden opgestroopt, want dat was al gebeurd. Nog 35 minuten diep gaan, de hele week kan er hersteld worden. Paar tactische omzettingen, de zon kwam door, het moest gewoon gebeuren.

Het werd een zeer boeiende tweede helft. Een sportief gevecht op elke vierkante mm van het veld, vloeiende combinaties, gecombineerd met lange passes, prachtige kansen, maar ook ballen die over de stick stuiterden, afzwaaiers en suffe shootjes. Kortom, alles waarvoor de neutrale toeschouwer naar het hockeyveld komt. Helaas wilde de bal er niet in.

En ondanks het goede spel valt het doelpunt dan toch aan de andere kant. Tergend traag rolde de bal erin, maar die tellen ook natuurlijk. Uiteindelijk dus toch weer verloren. Opmerkelijk was dat na de wedstrijd meteen de zon ging schijnen. Dat was duidelijk een teken dat de zon nog steeds over Alecto Veteranen B schijnt. Het kan alleen maar beter gaan!!
K, Westerhuis (reageren? Bj.westerduin@ziggo.nl)

Ps. Hans, het was goed je weer op het veld te zien. En dan nog zo een assist geven.
Ps2. De nieuwe shirtjes van Alecto zijn voetbalshirtjes. Gelukkig hebben wij Michiel en onze bloesjes.
Ps3. Marc K. Vorige week die no-look redding, nu weer de pirouette. Elke week zo’n actie en het seizoen is geslaagd
Ps4. Het motivatiefilmje van deze week was van een van de allergrootste. Zie het hier
Ps5. Nog twee weken!!!!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?