<$BlogRSDUrl$>

donderdag 9 juni 2011

Alecto Heren 5 - Ring Pass H6 2-0 

Het is al donderdag (en eigenlijk al een week later), dus maar snel....

Alecto Heren 5 – Ring Pass Heren 6 2-0

De laatste wedstrijd van het seizoen en wat kennelijk ook steeds meer een traditie wordt in het hockey is dat elke club de laatste wedstrijd groots moet vieren. En dat was wat elke vereniging dus ook deed.

Als je de wedstrijd dan om 16.00 uur begint, dan is er eerst de slalom door de eerste polonaise richting veld, en natuurlijk alvast genieten van wat fraaie muzikale klanken, al dan niet van een band of zanger(es).

Voor de laatste wedstrijd had Heren 5 een zeer uiteenlopende en grote selectie bij elkaar verzameld. Jong en gretig talent, gecombineerd met de sluwe wijsheid van de meer ervaren spelers. Verder was Slalom Tom weer van de partij en was uit Alkemade en Rotterdam de complete Berlijnse Muur binnen gevlogen. De laatste wedstrijd mocht niet verloren worden, want er stond voor Ring Pass nog wat op het spel.

Heren 5 begon furieus aan de wedstrijd. Slalom Tom startte op rechts en maakte meteen weer duidelijk waarom hij zo wordt genoemd. Een ware plaag voor de verdediging. Bovendien zorgde de kantelende ruit op het middenveld voor de broodnodige aansluiting. Het was slecht een (zeer korte) kwestie van tijd dat de 1-0 zou vallen.

Michiel, toch wel de ontdekking van dit seizoen, die altijd voorop gaat in de strijd, stond op precies op het juiste moment op de juiste plaats, pakte de rebound en maakte zo zijn tweede doelpunt van het seizoen. 1-0. En eigenlijk was de wedstrijd toen meteen gespeeld.

De hitte maakte het wat moeilijk om het furieuze tempo vast te houden. Hierdoor ging Heren 5 leunen, en leek het net of Ring Pass beter in de wedstrijd kwam. Dit was slechts schijn voor de neutrale toeschouwer, want de spelers en vaste volgers van Heren 5 wisten wel beter.

Zelfs de zeer ongecontroleerde backhand die eindige op het hoofd van Peter kon Heren 5 niet van zijn stuk brengen. Gelegenheidscoach en teamarts Hans ontfermde zich over Peter en hij werd vakkundig en snel afgevoerd naar de EHBO om de wenkbrauw te herstellen.

Uit de vrije slag die volgde, legde Mik de bal over 60 meter in de stick van Butcher, die zo vrij voor de keeper kwam, en de 2-0 er in legde. De wedstrijd lag in het slot.

De rust werd benut om even de passerende fietsters te bekijken, een paar details aan te passen en de wedstrijd gewoon uit te spelen. Het belangrijkste besluit wat in de rust werd genomen was dat de nul zou worden gehouden voor Peter.

De tweede helft werd zo een pareltje voor het bekende resultaathockey. De Berlijnse Muur stond als een huis, bovendien ging Tim af en toe met zeer lange solo’s van achter naar voren. En mocht er toch een klein gaatje in de Berlijnse Muur vallen, dan was daar altijd nog Sander, dus het was allemaal vrij snel duidelijk. De bal ging er niet meer in.

Zo werd het seizoen afgesloten met een zeer overtuigende 2-0 overwinning. Een keurige achtste plek in de competitie. Vooral de tweede seizoenshelft was zeer overtuigend. 11 punten werden na de winterstop gehaald (die overigens al eind november begon).

Nu wordt het zomer (of is het dat al?) en gaan we vooruit kijken naar volgend seizoen. Zoals alle analisten in elke sport gaan die altijd eerst op vakantie of in retraite, dus hoe we precies verder gaan kijken naar volgend seizoen is nog niet bekend.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl).

PS. Pascal, Tim, Laurens, Mik, Tim, Rogier en Tom bedankt voor het meespelen. Jullie maakten de selectie de grootste ooit (er waren zelfs te weinig shirtjes).
PS2. Zeer goed gecoached Hans!
PS3. Hay, gefeliciteerd met de Gilbert de Windt trofee.
PS4. Dick, Inez, Auke en Marielle gefeliciteerd met jullie benoeming tot lid van verdienste.
PS5. Dames 3, team van het jaar!!
PS6. Iemand nog wat gehoord van het spandoek-incident?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?