<$BlogRSDUrl$>

woensdag 11 mei 2011

Alecto Heren 5 - HDM Heren 9 0 - 5 

Het is al woensdag, dus......

Alecto Heren 5 – HDM Heren 9 0 – 5
Na een pauze van ongeveer drie weken, was het nu toch echt tijd om de draad weer op te pakken. Het weer was in die drie weken compleet veranderd, krankzinnige warmte en bedenk, het is pas begin mei. En dan komt ook nog de koploper op bezoek. Die ook nog kampioen kan worden. Bovendien ook nog met een duidelijke (zij het wat onnozele) missie naar Leiderdorp. Want bij 7-0 hadden ze 150 doelpunten voor.

Dit soort dingen moet je natuurlijk nooit zeggen voor een wedstrijd, want dat is natuurlijk heel makkelijk te gebruiken om iedereen op scherp te krijgen. Voor zover dat nog nodig was.

De scouting had ook nog wat werk gedaan en zo gezorgd dat de opmerkelijke rentree van Ronnie. Nog opvallender, Heren 7 had hem meegenomen uit Den Haag. Maar hij was er in ieder geval

De wedstrijd dus, in een complete bakoven die Zetacomveld heet. De opstelling compleet in elkaar getimmerd en iedereen scherp tot op het bot. Wat al snel bleek in de wedstrijd. HDM combineerde leuk, maar het bracht ze nergens (hebben we dat ook niet af en toe bij Barcelona gezien). De verdediging stond als een huis. Het was over mijn lijk, en tot hier en niet verder.

HDM bleek echter toch wel zeer aardig te kunnen hockeyen, waar Heren 5 slechts kon loeren op een counter. Die kansjes kwamen er ook, maar het waren slechts kansjes.

HDM bleef geduldig wachten op de doelpunten en die vielen dan ook. Maar niet in het tempo waar ze eigenlijk op hadden gerekend en dat viel ze een beetje tegen. Wat ook in hun spel te zien was. De 2 – 0 ruststand gaf goed aan hoe hard Heren 5 had gevochten, in die toch wel vrij belachelijke hitte.

In de rust werden even wat dingen duidelijk gemaakt, interim-coach Pim gaf het team wat keuzes (of dat verstandig is, daar zijn complete boekenkasten over coaching over vol geschreven), en dus was het duidelijk. 35 minuten keihard vechten.

En keihard vechten werd het. Iedereen ging volop in de strijd. Er werd ook nog zeer aardig gehockeyd, maar vooral de inzet van het complete team maakte indruk. Zoveel indruk dat zelfs de speler van Heren 1 kwamen kijken naar de fysieke (maar faire) strijd die op het Zetacom werd geleverd.

Uiteindelijk bleek HDM toch een maatje te groot, en konden ze de wedstrijd met 5-0 winnen. Wat zeker niet de doelstelling was toen ze naar Leiderdorp afreisden. Wel zijn ze kampioen en daar passen slechts felicitaties.

Een zeer goede wedstrijd dus, al doet het resultaat anders vermoeden. Zelf verklaarde HDM dat dit een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen was. En bedenk, het Nederlands voetbalelftal verliest ook altijd van de latere kampioen.

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie: “Warm!!! Je moet mijn spullen eens aan doen en dan klagen dat het warm is!”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl).

PS. Bjorn, Koen, JW, Ronnie en ook Jesper natuurlijk, bedankt voor het meespelen!!!
PS2. Het einde van het seizoen nadert, maar Heren 5 is al veilig.
PS3. Bekerfinale, Moederdag en dan ook nog een TD, dat is misschien niet de beste timing.
PS4. Martin Solveig is na 18 weken gewoon weer aan het stijgen in de hitparade (en terecht)!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?