<$BlogRSDUrl$>

maandag 18 april 2011

Alecto Heren 5 - Groen Geel 0 - 0 

Het is weer maandag, dus.....

Alecto Heren 5 – Groen Geel Heren 9 0 – 0

Eigenlijk op een slecht moment, want Alecto Heren 5 wordt op het moment geteisterd door blessures. Hierdoor moest de scouting echt overuren maken, voor zover dat al mogelijk was, als ze al 24 uur per dag werken. Het zeer ongelukkige wedstrijdschema van de andere teams, de herkansingen van de diverse scholen, plus toch ook wel het feit dat mensen niet echt staan te springen om op gras te spelen.

Enkele slapeloze nachten en veel social media later wist Alecto Heren 5 toch met 11 man op het grasveld van Groen Geel te verschijnen. Wat meteen duidelijk maakte dat er wel gewisseld kon worden, maar alleen van positie. Eric P. had nog echte kicksen weten te vinden, wat hem meteen toch wel favoriet maakte voor de titel beste grasspeler van het team.
De tactiek was simpel, alles op de hoekvlag, stoppen-slaan en geen frivoliteiten. Maar na al dat kunstgrasgeweld zijn de frivoliteiten moeilijk uit te bannen. Dit was niet alleen bij Heren 5 het geval, Groen Geel had hier ook last van.

Het gevolg was een rare eerste helft, met ballen die alle kanten op vlogen, ook door de lucht en vooral ook heel ver van de zijlijn. Wat het tactische concept tijdrekken weer zeer interessant maakte. Maar bovenal, was de eerste helft niet echt om aan te zien. Wat ook wat agitatie opleverde.

Een stevig gesprek in de rust maakte alles anders. Het ging voor grashockeybegrippen ook nog ergens op lijken. Behalve Eric P. bleken ook Peter, Frits en Onno van der V. zeer bekwame grashockeyers. En ook Slalom Tom kon zijn specialiteit van de slalomdribbel op de mat leggen.

Echter, om een wedstrijd te winnen moet er ook nog gescoord worden. Ook Groen Geel ging in de tweede helft beter spelen. Ook zij kregen kansen, maar soms zijn er van die dagen, dat de bal er niet in gaat. Voor Heren 5 was het hetzelfde verhaal. Kansjes en kansen, maar de bal wilde er niet in.

Michiel was nog het dichtste bij. Overigens, zijn werklust was een ware plaag voor Groen Geel, die zelfs bang voor hem werden. Doordat het veld ook geschikt was voor cricket (of misschien beter geschikt voor cricket) liepen er wat onduidelijke lijnen door het veld. Hierdoor dacht de scheidsrechter dat de bal binnen de 23 meter lag, maar eigenlijk lag hij er buiten. Waardoor het doelpunt van Michiel (onterecht) werd afgekeurd. Zonde, dan hadden we zelfs drie punten mee naar huis genomen. Hierdoor bleef het dus 0-0, een uitslag die echt zelden of nooit in het hockey voorkomt. Doet er ook niet toe, een punt is een punt.

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie: “Misschien bloeit er iets moois.” (Er groeide inderdaad een hoop madeliefjes op het veld.)
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl

PS. Ronald, Mark en Tom, bedankt voor het meespelen!!
PS2. Voor Ronald helemaal een historische wedstrijd. Voor het eerst speelde hij met een rugnummer.
PS3. Op zo’n mooie dag als 17 april hockeyen op gras, dat geeft toch wel het toernooigevoel!
PS4. De kicksen van Eric P. maakten Eric P. toch DE grashockeyer van het team.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?