<$BlogRSDUrl$>

maandag 11 april 2011

Alecto Heren 5 - Dopie Heren 4 4-2 

Het is weer maandag, dus......

Alecto Heren 5 – Dopie Heren 4 4 – 2

Erwin Krol is 25 jaar bij het NOS-journaal, dus dat kon maar één ding beteken, namelijk dat het zondag mooi weer zou zijn. De zon scheen uitbundig, de zeer attente Major Domus liet het veld sproeien en binnen Heren 5 was het gevoel aanwezig dat er toch wel iets te halen was vandaag. In de wandelgangen werd al gefluisterd dat Heren 5 typische mooiweer hockeyers zouden zijn, dat moest dus nu maar bewezen worden.

De scouting had zeker niet stilgezeten, en een ideale mix van ervaring, kracht en jeugd was samengesteld. Bovendien werd de bank ruim bezet, want met deze warmte is de kracht van de bank zeer belangrijk. Dat houdt de basis scherp en het tempo kan ook nog zeer hoog gehouden worden.

Het mooie weer had nog meer gevolgen. Het publiek kwam ook nog in zeer grote getale opdagen. Waarbij opviel dat er zeer veel vrouwelijke supporters waren. Het gerucht ging dat die voor JW kwamen. Wat een zonnige dag allemaal niet teweeg kan brengen.

De wedstrijd dan. Slalom Tom, die vorige week heel Krimpen aan de IJssel betoverde met zijn slalomsolo’s begreep nu ook weer vanaf het begin wat de bedoeling was. De slalomsolo. Vanaf zijn eerste balcontact bleek dat hij dat zeer goed had begrepen. De ene solo na de andere gooide hij eruit, of achterlijn en terugleggen, of zelf recht op de keeper af. Die hield nog even moedig stand, maar bij de derde keer was hij volkomen kansloos toen Tom de bal achter hem in de touwen joeg. 1 – 0. De schoonheid van dit doelpunt was een voorbode wat verder nog ging komen.

Toen Slalom Tom even de rust van de bank en het water op zocht, bleek dat Heren 5 wel heel erg leunde op de solo’s van Tom. De organisatie was even weg en Dopie bleek ook aardig te kunnen hockeyen. Die onoplettendheid zorgde ervoor dat Paul Ader even moest worden wakker geschud en opeens stond het 1-2.

Even leek Heren 5 de weg kwijt, maar zeer snel werd alles herpakt. Ruurd onderschepte de bal ging links langs de lijn, passte op Björn op de kopcirkel die meteen kaatste. Via de keeper kwam de bal terug bij Björn en maakte heel goed de 2-2. Een psychologische klap, want het was vlak voor rust en Dopie dacht echt Alecto Heren 5 op de rug te hebben.

Na de rust begon de galavoorstelling pas echt. Frits heerste op het middenveld, Paul was niet alleen het slot, maar ook het grendel op de deur, iedereen strooide met lange en korte passjes, vloeiende combinaties, alles werd uit de kast gehaald. Peter was onpasseerbaar, en dit zelfs zonder een blikje Red Bull (of een daar op gelijkend drankje). Een doelpunt kon niet uitblijven, en kwam er dus ook. En was werkelijk van ongekende schoonheid.

Marcel onderschept op eigen helft een bal van Dopie, omspeelt met een nog nooit vertoonde beweging zijn directe tegenstander, doet daarna nog drie stappen en passt diep op Onno de B. die de bal in één keer kaatst op Ruurd die zo vrij en alleen voor de keeper komt, en de bal heel cool in de hoek legt. Prachtige aanval, heerlijk doelpunt. 3 – 2.

Met deze aanval was het verzet van Dopie gebroken. Om de wedstrijd definitief in het slot te gooien kwam Björn weer terug in de ploeg en kreeg de bal meteen van Slalom Tom, waarna Björn met alweer een nooit vertoonde beweging twee man het bos in stuurde en verder iedereen kansloos liet. 4 – 2. Een hele mooie uitslag op een schitterende dag. Drie hele goede punten. En bovenal een publiek dat zeer is vermaakt!

Tot slot, Paul Aders tactische tip van de week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie: “Jongens, let op de kop!”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Tom, Tim, Koen, Björn, JW, Paul en Ruurd, bedankt voor het meespelen. Het was werkelijk een spektakelstuk.
PS2. Het publiek bedankt voor de massale opkomst. Zoals bekend speelt Heren 5 altijd om het publiek te vermaken.
PS3. Ook mooi, drie generaties van de Van der Voort Dynastie langs en op het veld.
PS4. Historische dag voor JW, hij heeft nu met alle Dompelingen gehockeyd.
PS5. DeBoer ontslagen??

This page is powered by Blogger. Isn't yours?