<$BlogRSDUrl$>

woensdag 2 maart 2011

Alecto Heren 5 - Ring Pass Heren 6 3 - 3 

Het is al woensdag en zelfs al maart, dus........

Alecto Heren 5 – Ring Pass Heren 6 3 – 3.

De wedstrijd moest toch ooit een keer gespeeld worden. Nadat die al twee keer was afgelast, omdat koning winter roet in het eten gooide, werd er een briljante datum gevonden om de wedstrijd in te halen. 27 februari 2011. In de tijd dat ongeveer 2/3 van hockeyend Nederland ergens aan het skiën of andere verwante wintersporten aan het doen is. Het werd dus een hele klus om een team bij elkaar te krijgen, want ook de vaste invallers zaten nog in een winterslaap of bevonden zich ergens in de sneeuw. Uiteindelijk lukte het vrij makkelijk om een team bijeen te krijgen en zelfs 3 wissels op de bank te hebben.

Nu de lente toch steeds een beetje dichterbij aan het komen is, beginnen de opvallend gele truien van Heren 5, geschonken door de Wichita State University (www.goshockers.com), steeds meer gezien te worden op Alecto.

Maar er moest ook nog gehockeyd worden. Want er stond zelfs nog wat op het spel. Ring Pass had dezelfde problemen als Alecto Heren 5, en ook zij hadden flink rondgeshopt. Hun filosofie was vooral jong = snel, (er speelde bij hun zelfs iemand mee met (sterk verkleurde) Alectosokken), terwijl bij Alecto Heren 5 de gedachte was, ervaring = punten.

Het veelbesproken waterveld was door de overvloedige regenval wat stroef geworden en beide teams moesten wennen aan de omstandigheden. Maar het veld en het materiaal mag nooit de oorzaak zijn van het vertoonde spel.

Ring Pass begon furieus, en vooral de tactische variant van Willem in het hart van de verdediging was even wennen. Maar dan was daar Sander, die een levende muur was. En mocht die muur worden gepasseerd dan was daar Peter, die al voor de vierde keer dit seizoen een bal van de lijn haalde, we kunnen al over een specialisme spreken.

Toen de eerste storm was over gewaaid, kroop Alecto Heren 5 uit zijn schulp. Onder impuls van Lars werd de blik naar voren gericht, en met de eerste echte grote kans was het raak. JW vond dat gewoon scoren te mooi was, dus deed hij het maar binnenkant paal, binnenkant paal, binnen. 1 – 0.

Voor de neutrale toeschouwer begon er een zeer boeiend schouwspel, wat in een zonnetje helemaal het aanzien waard zou zijn geweest. Voor Alecto Heren 5 was het niet mogelijk om op de lauweren te gaan rusten en zich in te graven in de zestien. Want een klein moment van onoplettendheid en opeens was het 1-2.

Dit was geen reden voor paniek, want het boeiende gevecht ging gewoon door. Kansen over en weer, tip-in Koko, schoten Eric P., maar uiteindelijk was het Ruurd die op het psychologische belangrijke moment, vlak voor rust de 2-2 maakte. Toch wel een gevoelige tik.

In de rust werden de gebruikelijke puntjes op de i gezet, de mouwen van de net gerepareerde shirtjes opgestroopt en de jacht op de punten voortgezet.

Zoals bekend heeft Alecto Heren 5 een zeer goed scoutingapparaat en wederom is er een nieuw talent gevonden. Michiel ging in de tweede helft voorop in de strijd, no fear is zijn motto, en resultaat kon dan ook niet uitblijven. Niemand minder dan die Michiel maakte zijn eerste goal in zijn carrière, na zeer goed klassiek voorbereiden van Lars.

In de euforie die volgde was de concentratie even weg, waardoor Alecto Heren 5 even de concentratie verloor en Ring Pass de eindstand kon bepalen op 3-3. Koko maakte in de slotseconden nog een schitterende tip-in, helaas afgekeurd wegens gevaarlijk spel. Maar zelfs de Dames van Rood Wit waren het erover eens dat het een zeer fraaie bal was.

De eerste punten na de winterstop, een belangrijke concurrent onder ons gehouden, een lastige dag om te spelen. Al met al een goed resultaat.

Quote van de dag:”Ik wist niet dat een doelpunt scoren zo euforisch zou zijn!”

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie:”Iets meer naar links, dank u!”
K. Westerhuis (reageren? Alectobj@tiscali.nl)

PS. Ruurd, JW, Sven, Lars, Vos bedankt voor het meespelen!!!
PS2. Het was toch wel weer ouderwets, drie spelers die met afgezakte sokken speelden.
PS3. Opvallend. De man die met sterk verkleurde Alectosokken bij Ring Pass speelde, trainde dinsdag weer op Alecto.
PS4. Binnenkort meer over fraaie gift van de Wichita State University aan Alecto Heren 5.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?