<$BlogRSDUrl$>

maandag 7 maart 2011

Alecto Heren 5 - Rijswijk H4 2 - 4 

Het is weer maandag, dus.....

Alecto Heren 5 – Rijswijk H4 2 – 4

Het inhaalprogramma draait alweer op volle toeren en zelfs de weergoden werkten deze keer mee. Met als gevolg een heerlijk zonnetje en een fraai hockeyweertje. De scouting had nog wel wat overuren gemaakt, want carnaval, vakanties en toch ook wat blessureleed had toch ook wel een gat in de selectie geslagen.

Toch stond er een zeer scherpe selectie klaar, allen met de fraaie truien van de Wichita State University te schitteren in het zonlicht. Een opmerkelijk veld dit keer, want vorige week was het veld heel traag, door het vele water. Nu was het veld zo droog, kennelijk hadden de sproeiers van dienst nog winterstop. Hierdoor werd het heel glad en ook nog heel hobbelig. Maar het materiaal en de omstandigheden mag nooit een excuus zijn.

Scherp en vol overtuiging werd er dus begonnen. Rijswijk viel aan, Alecto Heren 5 leunde, wachtte en loerde. En de counter kwam. Onno de B. speelde Pimmuh aan met een pass die deed denken aan American Football, waarna Pimmuh nog even de verdediging dolde en dus 1-0.

Rijswijk was een beetje van slag, want die hadden toch wel op een makkelijk middagje gerekend. En bovendien speelde Alecto Heren 5 speelde uitstekend. Goede combinaties, het spel verleggen en dan toch ook nog werken. Het zonnetje had ook nog een mooi effect dat de fraaie tribunes volstroomden met publiek. Zelfs meisjes met bontkragen!

Alecto Heren 5 speelde dus heel goed en verraste het publiek met een staaltje hockey, wat je normaal alleen op Studio Sport ziet. Mika die de bal zo hard en zo zuiver sleeppushte (is dat een goed woord?) dat bij 21 spelers en twee scheidsrechters de monden open vielen. 2 – 0.

De schrik was de tegenstander goed in de benen geslagen, maar ook bij Alecto Heren 5 kwam er een soort van spanning, want 2-0 voor staan, dat was een luxe die niet iedereen gewend was.

Als de tegenstander dan ook nog een goal maakt, die ze nooit meer zullen maken, dan wordt het toch zwaar, maar voor het publiek heel interessant. Na het zien van de 2-0 werd de tactiek iets aangepast, want als je zo’n wapen hebt dan moet je vol op de strafcorner gaan spelen. Deze tactische omzetting werd dus gedaan.

De tweede helft werd toch heel anders (mede door de tactische omzettingen). Rijswijk bleek toch ook aardig te kunnen hockeyen en bij Alecto Heren 5 lukte niet alles meer. Rijswijk scoorde weer zo’n onmogelijke goal, en opeens was alles gelijk.

Zo ontspon zich een interessant duel, wat ook het in zeer grote getale opgekomen publiek kon boeien. Helaas bleek Rijswijk net iets slimmer en uitgekookter en werd het dus toch nog 2-4. Jammer, maar dat zijn dan de harde cijfers.

Tot slot, Sander Tactische Tip van de Week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie:”Druk op de as, ze komen redelijk door het midden.”
K. Westerhuis (reageren? Alectobj@tiscali.nl).

PS1. Daan, Mika, Cris, Pimmuh bedankt voor het meespelen. Het was zeer inspirerend!
PS2. O.a. Heren 7 en Heren 3, bedankt voor de steun. Nog nooit zoveel publiek gehad.
PS3. De WSU Shockers (http://www.goshockers.com/) hebben in de halve finale van hun Conference finales helaas verloren. Nu op naar March Madness!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?