<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 22 maart 2011

Alecto Heren 5 - LOHC Heren 6 4 - 1 

Het is weer maandag (eigenlijk al dinsdag), dus........

Alecto Heren 5 – LOHC Heren 6 4 – 1

De goede overwinning in Rotterdam smaakte naar meer. Om met de kenners te spreken, Alecto Heren 5 was zeer goed de winter uit gekomen. Vier punten in de eerste drie wedstrijden na de winterstop, voorzichtig werd er al een beetje omhoog gekeken.

Bij LOHC lagen toch weer wat kansen. Bovendien stond de lente ondertussen heel hard aan de deur te kloppen, wat iedereen nog meer prikkelde om deze zondag weer heel goed te presteren.

Helaas is er altijd zo’n wedstrijd in het seizoen dat er een regen van afzeggingen was, maar zoals ondertussen gebruikelijk had de scouting zijn zaakjes weer goed voor elkaar. Dus een zeer scherpe selectie verscheen in Oegstgeest aan de start.

Een granieten verdediging, maar die toch zeer offensief ingesteld met Bas, Douwe en Sven. Haarlemmerolie van het team, Willem, stond deze keer rechtsvoor, hij is de eerste speler van Alecto Heren 5 die basisplaats heeft gehad in alle linies. Ook een mooi feit.

Het heerlijke lentezonnetje maakte het zelfs 1-shirtjesweer, wat de spelkwaliteit alleen maar ten goede kwam.

Zoals gebruikelijk de afgelopen weken ging Alecto Heren 5 weer furieus van start. Meteen kwamen er wat kleine en grote kansen. De absolute scherpte ontbrak echter nog en dus bleef de stand 0-0. LOHC kwam er af en toe een beetje uit, maar de granieten verdediging werd niet echt getest. Door wat slordigheidjes in het
spel van Alecto Heren 5 ontstond er een patstelling die alleen gebroken kon worden door een doelpunt.

Die kwam dan uiteindelijk, toen uit een counter, Pimmuh zeer sterk doorbrak en de bal zo passte op Koko, dat die hem slechts aan hoefde te raken en zo, heel zachtjes en door de benen van de keeper de 1-0 binnen te tikken.

Inderdaad brak dit de wedstrijd open. Overal kwam meer ruimte. Beide partijen maakten er wederom een zeer interessant schouwspel van. Sander bleek weer heel scherp, Willem stond te bikkelen en te werken, Rein maakte na lang blessureleed zijn rentree en deed dat ook weer zeer overtuigend, Sven was levensgevaarlijk met zijn lange solo’s langs de zijlijn. Het was dus genieten en niet alleen in de zon. En toch was de ruststand 1-0.

Nadat er in de rust een simpele tactische aanpassing was gemaakt “meer scoren!”, de zon nog lekkerder werd, trapte Alecto Heren 5 het gaspedaal tot op de plank in. Vloeiende combinaties, terugleggen, verleggen, maar toch ook de lange pass, alles (hoogstandjes als scoop en dat soort dingen daargelaten) werd op de mat gelegd. Na weer mooi combinatiespel haalde Willem de achterlijn, legde voor, en Pimmuh achter het standbeen langs. 2-0.

Eigenlijk leek toen de wedstrijd gespeeld, maar ook op dit niveau is even verslappen dodelijk, of in ieder geval gevaarlijk. En uit het niets scoorde LOHC de 2-1 en leek het toch nog spannend te worden. Met nadruk op leek, want al snel werd weer orde op zaken gezet. JW, maakte eerst een een-twee met Willem, daarna passeerde hij 5(!) man volgens het bekende Alberto Tomba principe (in Argentinië noemen ze dit de slalomdribbel) en zette toen Koko vrij voor de keeper. Die kreeg heel veel tijd en dus was daar de 3-1.

Wedstrijd gespeeld, maar het was nog niet genoeg. Douwe, van de offensief ingestelde granieten verdediging, begon aan een rush, kwam bij de achterlijn, passte op Koko, die de bal terug legde op Willem en zo de eindstand op 4-1 bepaalde. Weer een overwinning, de statistici kwamen er achter dat er nu al meer punten zijn behaald dan voor de winterstop. Hoezo, goed uit de winterstop komen!

Tot slot, Sanders tactische tip van de week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie:”Ik wil mijn belofte inlossen, kan ik hier niet pinnen!”.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS.JW, Sven, Pimmuh en Bas, bedankt voor het meespelen!
PS2. Familie Dijkman, bedankt voor de support!! Erg leuk dat jullie kwamen kijken en jullie ook zeker lieten horen!!
PS3. De lente komt er echt aan!!
PS4. Gus officially retired from field-hockey.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?