<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 29 maart 2011

Alecto Heren 5 - Hoeksche Waard Heren 2 0 - 5 

Het is al dinsdag, dus de hoogste tijd....

Alecto Heren 5 – Hoeksche Waard Heren 2 0 – 5

De goede reeks van de afgelopen weken smaakte naar meer. Bovendien deed de zon ook nog lekker mee en was het dus een zeer prachtige hockeydag op een werkelijk zonovergoten Alecto. Marcel was nog zo sportief geweest zijn bruiloft op de vrijdag te vieren, zodat iedereen toch gewoon scherp op de zondag op het veld kon staan.

Vlak voor de afslag sloeg het noodlot toe. Tijdens de warming-up maakte Willem zo’n rare beweging dat hij eigenlijk niet meer verder kon hockeyen. Waaruit dus ook maar weer bleek dat een warming-up ook een zeer overschat iets is.

Gelukkig zit de scouting nooit stil en werd de bank snel gevuld, maar een schok ging toch door het team en legde een deken over de wedstrijd. Willem, toch de Haarlemmerolie van Heren 5, nam nog de coaching op zich, Diekmanen speelde meteen mee, maar de absolute scherpte was weg.

Bovendien werd ook al snel duidelijk dat Hoeksche Waard niet voor niets derde stond. Het perfect geprepareerde veld paste ook zeer goed bij hun spel en vlot combinerend zochten zij dus de weg naar het doel van Alecto.

Ondanks de deken en de schok, bleef de verdediging lang overeind. Maar in de rust was het toch 0-2, waarbij moet worden aangetekend dat de tweede een bijna onmogelijke goal was, die de maker waarschijnlijk maar een keer in zijn leven maakt. Maar waarom nou altijd tegen ons.

De tweede helft werd er richting clubhuis gespeeld. Alles werd nog gegeven, kleine tactische aanpassingen gedaan, maar als de absolute scherpte er niet is, dan is keihard werken nog niet genoeg. Aan de gedane arbeid lag het niet, maar het zat er gewoon niet in. De 0-5 eindstand was nog wat geflatteerd, maar de winst was volkomen terecht.

Een week om de wonden te likken en vooruit te kijken. Voor elke twee grote stappen vooruit, een kleine achteruit is ook progressie. Bovendien maakte het zonnige weer en de zeer puike bruiloft van Marcel het weekend toch zeer goed.

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie: “Als skileraar ben ik altijd heel rustig.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Diekmanen en Bas, bedankt voor het invallen, daar heeft het zeker niet aan gelegen.
PS2. Kim en Marcel, gefeliciteerd met jullie trouwen, en dat het maar mag eindigen als een sprookje, ze leefden nog lang en heel gelukkig.
PS3. Het feest was overigens ook heel goed!
PS4. March Madness, onze Wichita State Shockers staan in de Final Four van het NIT (National Invitation Tournament), het “troosttoernooi” voor het collegebasketbal, zij spelen vannacht (01.00 Nederlandse tijd). Het team dat onze Shockers uit het grote NCAA-tournament hield, Virginia Commonwealth University (VCU) is ondertussen sensationeel goed bezig en staat in de Final Four van het NCAA-tournament. Dit is echt een sensatie!!! En je kan het live zien op http://www.cnnsi.com/ . VCU speelt zaterdag.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?