<$BlogRSDUrl$>

donderdag 30 december 2010

Bobby Farell 

Het is een beetje komkommertijd, vandaar waarschijnlijk dat het zulk groot nieuws was. Bobby Farell overleden. 61 jaar oud. Maar zelfs in zijn glorietijd zag hij er al zo oud uit.

Hij woonde in Almere, en werd vaak gesignaleerd in het Den Ruygen Hoek, het bekende brugrestaurant over de A4. En vond het heel leuk als hij daar herkend werd.

Het enige mannelijke lid van Boney M, de Duitse (!) hitmachine. De leden hebben nooit ene cent gezien, maar ook zelden een noot zelf gezongen, de producer Frank Farian incasseerde alles (en dat was veel). Later deed Farian dat kunstje nog een keertje over met Milli Vanilli. Leuke artiesten, maar anderen de tekst laten inzingen.

Farell was dus het enige mannelijke lid van Boney M, vooral bekend om zijn rare "danspasjes", die eigenlijk zelden in de maat waren. Maar het moet gezegd, de nummers van Boney M zijn zeer goed gemaakt.

Gelukkig verloor Bobby Farell, behalve heel veel geld, nooit zijn gevoel voor humor. Hij trad op in een Ohra-spotje, en nog veel gaver en leuker, in een videoclip van Roger Sanchez featuring GTO.

Genaaid, bedrogen, geflest door waarschijnlijk iedereen in de muziekindustrie, bleef Farell altijd bij zijn motto:
"I'm a true performer at heart, give me a good tune, and I am ready to dance! This is what I do en will do till the end of my days!"

This page is powered by Blogger. Isn't yours?