<$BlogRSDUrl$>

maandag 29 november 2010

Alecto Heren 5 - Ring Pass Heren 6 Afgelast 

Het is weer (een koude) maandag, dus..........
Alecto Heren 5 – Ring Pass Heren 6 afgelast

De aankondiging dat er weer een mondiale milieutop was al voldoende om in Nederland weer in totale weerpaniek te geraken. En terecht, want vorig jaar had de voorzitter van de milieutop in Kopenhagen had de vergadering nog niet gesloten, of het begon te sneeuwen en het bleef sneeuwen.

Iedereen kan zich die winter nog herinneren. De mid-wintercompetitie was gedecimeerd tot één wedstrijd, maar oh, wat zag het complex er mooi uit in de sneeuw. Het strooizout was op, 900 km, geen treinen, trams en bussen enzovoort. Het was leuk (voor eventjes), maar dit nooit meer.

Dus, toen deze week sneeuw werd aangekondigd, gingen meteen alle remmen los. Er was nog geen vlokje gevallen, maar alle wintermaatregelen werden genomen. Prorail laste zelfs een personeelfeest af, want er waren veel mensen die extra moesten werken. Er werden zelfs allerlei concerten, feesten en andere partijen afgelast of verplaatst. Op alle hockeyverenigingen kwamen de groundsmen bijeen, want wie weet. Let wel, er was nog geen, of amper een vlokje gevallen (tenminste niet in Nederland). Over de Elfstedenkoorts die meteen opstak zullen we het verder maar niet hebben.

Wel werd het koud, oostenwind, dus zeer fris. Krabben voor de automobilisten, maar zoals afgelopen zondag, prachtig schaats- en/of wandelweer. Helaas, geen sportweer. Allerlei wijze mensen hebben de velden bekeken en er kon niet worden gespeeld. Alles afgelast, het hele weekend. Moedige pogingen om nog een veld bespeelbaar te krijgen werden gedaan, maar het mocht niet baten. Er kon niet gespeeld worden(?).

Heel jammer, want als er kansen lagen voor Alecto Heren 5 was het wel deze wedstrijd. Ondanks de blessuregolf was er een zeer scherpe selectie bijeen gebracht. Een verdedigingslinie was opgetrokken, waarbij zelfs de Berlijnse Muur niet meer dan een coniferenhaag was, en zeer scherpe spitsen waren binnen gevlogen om de winst veilig te stellen. Het bleek overbodig.

Zoals bekend, is Alecto Heren 5 vijf jaar op rij midwinterkampioen geworden. In die vijf jaar zijn er, behalve de opvallende bundeling van talenten in die wintermaanden, wedstrijden gespeeld onder veel slechtere omstandigheden dan die er vandaag waren. In de sneeuw, hagel, of zelfs in een zonnetje met slecht één shirtje. Maar zeker ook in nog lagere temperaturen dan afgelopen weekend, met wel dezelfde oostenwind en het heerlijke schaatszonnetje. Het veld waar Alecto Heren 5 moest spelen lag er dan op aanvangstijd ook zeer fraai bij (waar de veldtechnische dienst van Alecto een zeer groot aandeel in heeft gehad). Heren 5 had dan ook graag gespeeld, en dat had Hans de Bruin ook zeer kunnen waarderen.

Helaas, het is niet anders. We gaan ons nu richten op het inhaalprogramma en op de wedstrijd van 5 december en de daarop volgende bardienst. Dit alles natuurlijk ijs en weder dienende. Het is te hopen dat de Sint en zijn pieten niet te veel last hebben van de kou.

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie: “Offense wins games, defense win championchips.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Björn, Erik-Jan, Jesper, Koen en Maurits bedankt voor het bereid zijn om mee te spelen. De enige winnaars van dit weekend waren de meteorologen.
PS2. Het was ook wel sneu voor Hans de Bruin, die toch ook wel op zijn doorbraak in de hockeywereld had gerekend.
PS3. Zoals misschien nog niet zo heel bekend, heeft Alecto Heren 5 de Wichita State University (WSU, na een zeer puik pleidooi/pitch van Peter) geadopteerd, waarover later meer. Daarom voortaan wat uitslagen van de WSU Shockers. TSU- WSU 79-67, UConn – WSU 79-83, CUH – WSU 79-58, VA – WSU 70-58 (mannen basketbal). De uitslagen van het damesteam volgen nog.
PS4. Maandag 29/11 om 21.00 is K. Westerhuis te beluisteren op Unityfm tijdens de Music Battle. Luister mee op 105.7fm of op http://www.unityfm.nl/.
PS5. Voor de meeschrijvende coaches, het motivatiefilmpje van afgelopen week. Hierrrrrrrr.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?