<$BlogRSDUrl$>

maandag 15 november 2010

Alecto Heren 5 - Leonidas Heren 19 1 - 6. 

Het is weer maandag, dus...................
Alecto Heren 5 – Leonidas Heren 19 1 – 6.

Terwijl Zuid-Limburg onder water stond, en België de ergste watersnood in vijftig jaar meemaakte, beloofde de buienradar Alecto Heren 5 toch een droge periode om de wedstrijd in te spelen. En hoewel het er heel lang op niet op leek, had de buienradar toch gelijk. Dit zorgde meteen voor een heerlijk speelveld, met hier een daar een feeëriek blaadje dat nog van de boom viel, na een bescheiden zuchtje wind.

Tactische varianten waren zeer nodig, want blessureleed en de Leidsche Restaurantweek hadden een aardig gat in de verdediging geslagen. Toen de opstelling eindelijk bedacht was, bleek de warming-up nog roet in het eten te gooien. Rein bleek toch wat last van zijn rug te hebben en kon slechts van de bank starten.

Haarlemmerolie Willem werd in de verdediging geplaatst, met als motto, de aanval is de beste verdediging. Er werd dan ook erg sterk begonnen. Waar de afgelopen weken alsmaar op gehamerd is, de kracht van herhaling, werd ook weer uitgevoerd. Netjes rondspelen, simpel spelen, aannemen-passen, en vooral rustig opbouwen. Zelfs de scheidsrechters keken bewonderd toe.

Vorige week bleek al echter dat Alecto Heren 5 altijd wat moeite heeft met sluipmoordenaars. En ook Leonidas bleek er een paar te bezitten. Een lullig mazzelgoaltje en het was 0-1.

Er ontstond wat verwarring over het hele veld, bij Alecto Heren 5, en Leonidas sloop zo naar de 0 – 4.
Een deken lag over de ploeg, alles wat in het begin zo soepel liep, lukte niet meer. Bovendien werd het tactische concept steeds ingewikkelder, met ruwe diamanten Michiel in de verdediging en Chris op het middenveld.

Slechts één man ontrok zich aan de malaise, Peter. Haalt in de eerste helft nog even een bal van de lijn (na eerst nog even heel rustig om zijn backhand heen te draaien en hem dan met zijn forehand weg te slaan), in de tweede helft speelde hij zijn tegenstander compleet uit de wedstrijd. En dat ook nog op een voor hem niet zo’n normale plek, de voorstopper. Het geheim? Het blikje energydrink in de rust (of was het nou Wodka-Jus?En natuurlijk gewoon kwaliteit.

De tweede helft speelde de Alecto Heren 5 een stuk beter, maar het was niet genoeg. Na een zeer fraaie solo van Willem, op snelheid, kwam Onno de B. alleen voor de keeper en maakte de 4 – 1. Helaas was deze opleving niet genoeg voor een daverende verrassing en werd de eindstand 1-6. Wederom wat geflatteerd, maar het stond toch op het scorebord.

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week, aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie: “There’s no I in team!”
K.Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Floris, bedankt voor het meespelen!
PS2. Heren 7, het geloof in de buienradar was terecht. Bedankt voor het aanmoedigen!
PS3. Volgende week Gouda uit. Het gerucht gaat dat op de borrelschaal ook blokjes kaas zal bevatten.
PS4. Voor de meeschrijvende coaches en trainers: Hier het motivatiefilmpje van de afgelopen week.
PS5. Opvallend 1: Er speelden zondag 14 november 2010 vijf teams (!) van Leonidas op Alecto.
PS6. Opvallend 2: Leo Beenhakker neemt zijn vrouw mee naar zijn werk.
PS7. Was al gezegd, dat Peter de man van de wedstrijd was?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?