<$BlogRSDUrl$>

maandag 8 november 2010

Alecto Heren 5 - HDM Heren 9 0-11 

Het is weer maandag, dus......
Alecto Heren 5 – HDM Heren 9 0 – 11

Een spannende zondag. Alecto Heren 5 moest op bezoek met het volledig cashloze (wat daar nu het nut van is) HDM. Een zeer goede ploeg, slechts 4 doelpunten tegen en al iets van 50 voor. Als dan ook nog een groot deel van de verdediging is geblesseerd, dan wordt het tijd voor creatief zijn, vooruit durven denken en toch ook weer netwerken.

Gelukkig is er dan altijd Onno van der V. die een schier oneindig reservoir van neefjes heeft die ook nog allemaal goed kunnen hockeyen. Bovendien is er een talentpool waaruit ruwe diamanten worden gehaald en langzaam worden geslepen tot fijne briljantjes.

Eric P had nog twee volledig doorgeladen chipkaarten, zodat er ook nog enkele versnaperingen genomen konden worden, dus, ondanks enkele problemen met een tunnel en een adres, was toch aan alle randvoorwaarden voldaan. Erwin Krol had koud maar droog, zonnig weer beloofd en alleen de zon liet het een beetje afweten.

Kortom, er moest gespeeld worden. Al snel bleek dat Alecto Heren 5 het goede spel van de afgelopen weken weer voort bleef zetten. De bekende combinaties, de rust, het terugleggen en zeker ook het verleggen van het spel. Alles kwam weer op de mat en er was zelfs sprake van paniek. Er kwamen kansen, tip-in van Koko net over op de pass van Eric P., Willem die door de verdediging danste.

Zeer goed spel, dus maar HDM bleek toch ook een sluipmoordenaar. Eigenlijk waren het drie counters en de ruststand was 0-3. Dat allemaal ondanks het goede spel en zeker ook het goede keepen.

In de tweede helft ging het ongeveer hetzelfde maar toch anders. Waar 100% vereist was, was het slechts nog 95%. Tegen de sluipmoordenaars van HDM was dat zeker niet genoeg. Sander keepte misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, zelfs HDM applaudisseerde voor zijn reddingen, maar het was nog niet genoeg.

Waar in de eerste helft iedereen de techniek helemaal onder controle had, stuitte ballen nu net van de stick, passes net voor of achter de man, het was net niet 100%. Iedereen vocht voor wat hij waard was, maar HDM was te geslepen en wel 100, misschien zelfs 110%. Bij het laatste fluitsignaal stond er 0-11 op het scorebord. Het was geflatteerd, maar het stond er echt.

De hele top van de poule is nu bezocht of op bezoek geweest, dus die punten gaan echt wel weer komen.
Tot slot, de Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie: “Pak links! Andere linkerkant!”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Coen, bedankt voor het meespelen!
PS2. Chris en Michiel, het slijpen gaat door. Wederom een tien voor inzet en vechtlust!
PS3. Voor de meelevende coaches, dit was de motivatievideo van de afgelopen week.  (gezien het resultaat, misschien niet de beste om te gebruiken).
PS4. HDM Dames en Heren 1 thuis. Dat was wel heel druk. En ze hebben allebei verloren.
PS5. Onze kekke shirtjes zijn, ondanks het missen van een enkel knoopje en hier een daar een scheurtje, echt super. Weer of geen weer, koud heb je het er nooit in.
PS6. Totaal nutteloos feit: Brett Favre heeft in zijn carrière in 39 verschillende stadions gespeeld. Als hij de Super Bowl zou halen (de kans dat Elvis leeft is groter), zou dat het 40e stadion worden.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?