<$BlogRSDUrl$>

maandag 1 november 2010

Alecto Heren 5 - Groen Geel Heren 9 4-4 

Het is weer maandag, dus......
Alecto Heren 5 – Groen Geel Heren 9 4-4

Na een vrij weekend (in het American Football ook wel bye-weekend genoemd), waarin iedereen aan het materiaal kon werken, kleine pijntjes laten behandelen of gewoon eens wat andere dingen kon doen dan hockeyen, was het nu weer tijd voor een wedstrijd.

Een goed bezochte training gaf al aan dat er toch veel scherpte in het team zat. De scouting had niet stil gezeten (stilstand is achteruitgang), Michael Jordan was nog uitgenodigd om de laatste puntjes op de i te zetten. De wintertijd gaf iedereen net dat een uurtje extra rust. Scherpte alom dus. Kunstlicht, een nieuwe en zeker goed gevulde tribune (bedankt Vrienden van Alecto!).

De wedstrijd dus. Groen Geel kwam verrassend sterk uit de startblokken, wat toch wel verrassend was met hun graservaring. Maar de verdediging stond als een huis, en anders was daar toch nog de paal. Langzaam kroop Alecto Heren 5 uit zijn schulp en ging dus op jacht naar het doelpunt. Door de slordige afwerking was het echter Groen Geel die op voorsprong kwam. 0-1

Vanaf dat moment was het al duidelijk dat het een strijd op karakter ging worden. Björn maakte heel snel de 1-1 met een zeer fraaie tip-in en op het veld ontspon zich een zeer boeiende strijd. Een open wedstrijd, waarbij mooie duels werden uitgevochten, heerlijke combinaties op de mat werden gelegd, en af en toe ook gewoon klassiek de hoekvlag werd gezocht. Door het open spel was de ruststand 1-2.

Zoals al gezegd, het ging om karakter. Kleine omzettingen in de opstelling (de variant Butcher rechtsbuiten wordt ondertussen zeer interessant), betekende dat Alecto Heren 5 heel snel uit de startblokken kwam. Onno de B. maakte na een heerlijke combinatie de 2-2. En de machine ging door. Er werden risico’s genomen, waardoor het 2-3 werd.

Karakter bleef het toverwoord en de wetenschap dat de wedstrijd pas is afgelopen na het laatste fluitsignaal zorgde ervoor dat er keihard werd geknokt voor elke meter en elke kans. Dat tijdens dat knokken ook nog ontzettend mooi werd gehockeyd bleek bij het derde doelpunt, waar een vloeiende combinatie simpel maar zeer doeltreffend werd afgerond door Floris.

Nog bleek het niet genoeg. Er volgde nog een karaktertest, want Groen Geel wist weer te scoren. 3-4. Het publiek stond ondertussen letterlijk op de banken om Alecto Heren 5 aan te moedigen en dat had effect. Een strafcorner en de 4-4 van Björn was daar.

Er werd nog gezocht naar de winnende, maar die wilde er maar niet in. 4-4 eindstand, weer een punt, en vooral een overwinning voor het karakterhockey!

Tot slot, de tactische tip van Sander, man van de dag, aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie:”Wie hoog staat, moet diep zitten.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Floris, Jeroen, Björn en Jesper, bedankt voor het invallen.
PS2. Spelers, begeleiding en technische staf van Heren 8, jullie waren echt een geweldig publiek en hebben meteen de toegevoegde waarde van de tribunes laten zien.
PS3. Michiel, een tien voor inzet. Nu nog wat fine-tunen en Alecto Heren 5 heeft er een stofzuiger op het middenveld bij (als de scouts dit maar niet lezen).
PS4. Gezocht: Handig iemand (m/v) die knopen aan onze kekke shirtjes kan zetten en eventuele scheurtjes en gaten kan repareren.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?