<$BlogRSDUrl$>

maandag 22 november 2010

Alecto Heren 5 - Gouda Heren 3 0 - 4 

Het is weer maandag, dus............
Alecto Heren 5 – Gouda Heren 3 0 – 4

Zoals bekend, is een seizoen lang en vol met hindernissen, valkuilen en uitdagingen. En van geesten en spoken. Net nu de nieuwe Harry Potterfilm uit is, wordt Heren 5 ook geplaagd door een spook. Het blessurespook. Die heeft aardig huisgehouden. Hans was al bij aanvang van het seizoen geblesseerd, Frank P. kwam op de lijst en deze week kwam daar ook nog Frits bij. Onno van der V. komt gelukkig volgende week weer terug.

Al die spoken hadden een aardig gat geslagen in de selectie van Heren 5, maar dan is daar altijd het indrukwekkende en zeer goed functionerende scoutingnetwerk (zaalvoetbalclub uit Amsterdam, we geven ook workshops scouten). De gaten in de selectie werden opgevuld en zelfs, en dat was een First, van een ander continent ingevlogen.

Hierdoor was het wel even puzzelen om een fraaie opstelling uit de hoed te toveren, wat wonderwel lukte en dus de wedstrijd kon beginnen. Sander op halve kracht in de goal, maar wel op 100% karakter.
Gouda begon met een full-pull offensief en Heren 5 kraakte, maar brak niet. Voor de long-time volgers van Heren 5 (en onder elke andere naam het heeft bestaan), de Berlijnse Muur was weer opgetrokken en bleef de nul gehandhaafd.

Toen de rookwolken van het Goudse offensief wat optrokken ging Heren 5 wat meer naar voren kijken. Prachtige een-tweetjes, lange passes en zelfs een zeer spectaculaire scoop van Eric P. met het puntje. Het probleem blijft echter de afwerking, waardoor de ruststand 0-0 werd.

Nog niet zo lang geleden was het motto, de tweede helft is onze helft, maar dat motto is kennelijk in Rijpwetering blijven liggen. Een slap begin van de tweede helft en voordat iedereen het door had stond het opeens 0-3. Was het de ondergaande zon, was het toch het frisse windje of toch gewoon onoplettendheid. Dat is voor de coaches en technische staf om te analyseren.

Daarna speelde Heren 5 zeer goed. Iedereen ging diep in het melkzuur (die hebben we lang niet gehoord), het blessurespook loerde stiekem van achter de dug-out mee, maar iedereen ging gesloopt maar niet geblesseerd van het veld. Laurens sloeg nog over, en de 0-4 van Gouda was slechts voor de statistieken. Weer goed gespeeld, maar geen punten. Overigens, de complimentjesbokaal voor het vertoonde spel is alweer bijna binnen. Logisch ook, want Heren 5 speelt altijd voor het publiek.

Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door Van Bolhuis Osteopathie:”Ik heb liever de opkomende man, zo speel ik altijd, en aangezien ik lekker sta te ballen vind ik dat we het zo moeten doen.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Pascal, Tim, Laurens en Dr. Wink. Super bedankt voor het invallen!
PS2. Tim was de man van de wedstrijd, hoewel Peter in de tweede helft de Wodka-Jus weer goed liet inkicken. Bovendien mag Rein ook niet ongenoemd blijven, want die speelde de tweede helft ook als een beest!
PS3. Karakter man was Sander, die met zijn kapotte hamstring toch voluit keepte. Als hij uit Munchen zou zijn gekomen, was heel Leiderdorp nu in last geweest.
PS4. Eindelijk weer eens gehoord:”Kom op nou! Druk een punt!”
PS5. Wichita State Shockers of Iowa Hawkeyes. That’s the question!
PS6. Excuses voor de vele Engelse termen in het verslag.
PS7. Voor de meeschrijvende coaches, hier het motivatiefilmpje van vorige week.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?