<$BlogRSDUrl$>

maandag 18 oktober 2010

Alecto Heren 5 - Dopie Heren 4 1 - 1 

Het is weer maandag, dus......
Alecto Heren 5 – Dopie Heren 4 1 – 1

Op een zondag dat alweer de zon heerlijk scheen, met een wolkje wel een fris windje, maar voor de rest heerlijk, moest Alecto Heren 5 richting Delft. De Heren 5 van Alecto hadden zich weer stevig geroerd op de transfermarkt en uiteindelijk werd er aan de overkant van de Noordzee gescout. De berichten en scoutingrapporten waren zeer goed (hij had zelfs met twee Duitse internationals samen gespeeld), dus een nieuw wapen aan de aanval werd toegevoegd.

En toen was er ook nog muziek tijdens de warming-up. Om met de laatste coachinghype mee te doen was er bij de teambespreking natuurlijk ook een motivatiefilmpje getoond om iedereen op scherp te krijgen. Omdat coaching ook het delen van kennis is, hier het eerder genoemde motivatiefilmpje (voor het woord student even het woord hockeyer horen). De muziek was zo aanstekelijk dat het waarschijnlijk de beste warming-up in jaren werd. Helaas had niemand op dat moment Shazam bij de hand om even uit te vinden wat de naam van het nummer was en de uitvoerende artiest.

Dan nu de wedstrijd. Snel werd duidelijk dat het tactische concept van vorige week goed was blijven hangen. Goed rondspelen, combinaties, de rust bewaren, wat minder de lange bal en ook niet geheel onbelangrijk, er werd veel bewogen. Hierdoor kwamen er ook kansjes en wat opvallend was, iedereen bleek opeens de steekpass te beheersen. Butcher op Eric P. Eric P. op Willem, Marcel op Chris, en ga zo maar door. Dopie kon aardig hockeyen en dus ontspon zich een zeer interessante strijd (onder een nog steeds heerlijk zonnetje, het werd zelfs 1-shirtjes weer).

De verdediging stond als een huis, en anders was er altijd nog Sander. De strijd werd interessanter, zeker toen er ook nog af en toe een voetbal het veld in kwam. De verwarring die daardoor ontstond was net even te groot en de daar was de 0-1. Dat was tevens de ruststand. In de rust werd de muziek ook weer opgestart, deze was iets bekender, Fat Boy Slim – The Rockafeller Skank, het was precies genoeg om de boel helemaal op scherp te zetten. De mouwen van onze kekke shirts werden nog verder opgestroopt, 35 minuten de beuk erin, maar wel het publiek blijven vermaken met schitterend spel.

Het publiek werd vermaakt. Combinaties bleven vloeiend, scherp, alleen een doelpunt ontbrak nog. Zoals Sander al zei: “ Ik ga hier weg met minstens een punt!” Er moest dus gescoord worden. En hoe. Opgebouwd van achteruit, kwam de bal bij Eric P. Hij speelt naar Pons (mee opgekomen als laatste man, hoe modern!), die kaatst terug naar Eric. P. Er volgt een schijnpass opnieuw naar Pons, die met een soepele beweging Frits helemaal vrij zet op de kop cirkel. Frits heeft de hoek voor het uitzoeken, 1-1. Volkomen verdiend.

De jacht op de 2-1 werd ingezet, maar ook de conditie begon een rol te spelen. De laatste tien minuten voerde de Dopie de druk verder op, maar zoals al gezegd, Heren 5 hield knap stand. Een mooi en goed punt dus. Op weer een hele mooie hockeydag!!! En het vertoonde spel maakt nieuwsgierig.

Tot slot…Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie: ”Beter goed geknepen, dan alleen voor de keeper.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Luuk en Jesper bedankt voor het meespelen.
PS2. Chris, welkom!
PS3. Het is dan een hype, het gelijkspel toont aan dat een motivatiefilmpje bij de wedstrijd toch echt werkt.
PS4. Wie was de DJ/plaatjesdraaier langs de lijn.
PS5. Complimenten aan de dug-out bouwer/ontwerper. De bank stond echt perfect! (Iets bouwen en ontwerpen zou je ook wel aan Delftse studenten moeten kunnen overlaten).
PS6. Het beste en leukste radio-item van dit moment.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?