<$BlogRSDUrl$>

maandag 20 september 2010

Alecto Heren 5 - Rotterdam Heren 23 1 - 4 

Het is weer maandag, dus................

Alecto Heren 5 – Rotterdam Heren 23 1 – 4

De eerste thuiswedstrijd en dan ook nog op Super Sunday. Nieuwe sponsorcontracten voor de club, disco, Dames 1 en Heren 1 thuis, en als slagroom op de taart de wedstrijd van Heren 5. Iedereen had er zin in, de shirtjes waren fris gewassen, er lag slechts een enkel blaadje op het veld, maar het was wel gesproeid. Een ingenieuze opstelling werd uit de hoed getoverd, kwaliteit was nog ingevlogen, het was duidelijk. Ondanks dat het aanvangstijdstip was verschoven was iedereen er klaar voor.

Rotterdam bleek er echter ook klaar voor en dus stond de verdediging meteen onder druk. Sander liet echter meteen zien, dat behalve het geven van goede tactische tips, hij ook zeer goed kan keepen. En dus bleef de nul gewoon op het scorebord staan.

Toen de eerste aanvalsgolven voorbij waren kroop Heren 5 uit zijn schulp. Met fraai combinatiespel en veel lef werd ten aanval getrokken. En er kwamen kansen. De Rotterdamse keeper toonde ook zijn kwaliteit, maar na weer een vloeiende combinatie haalde Marcel genadeloos uit. 1-0. Wat ook de ruststand was.

Daar er goed gespeeld werd, waren de aanwijzingen in de rust slechts voor de details. En natuurlijk werd er aangegeven dat er nog 35 minuten keihard geknald moest worden. Maar dat spreekt ondertussen voor zich.

Heren 5 ging in de tweede helft op dezelfde fraaie manier verder, met een nieuwe tactische variant. Butcher op rechtsvoor. Een zeer interessante variant, waar het in groten getale opgekomen publiek zeer van genoot.

Een klein misverstand in de verdediging maakte de stand 1-1. Heren 5 schrok niet, bleef zoeken naar de aanval en er kwamen nog meer kansen. Butcher raakte de paal (auw), de bal wilde er niet in. Uit een counter maakte Rotterdam toen de 1-2. Wat niet helemaal recht deed aan het wedstrijdbeeld.

Op jacht naar de gelijkmaker, zette Heren 5 de deur achterin zo goed als wagenwijd open, en ondanks het zeer puike keeperswerk van Sander was dit toch iets te veel van het goede. Hierdoor kwam de eindstand dus op 1-4. Het publiek was de grote winnaar, maar de eindstand was wat geflatteerd. Complimenten aan allen, iedereen heeft alles gegeven.

Tot slot, er is een sponsor gevonden voor Sanders Tactische Tip van de week! Daarom heet deze rubriek voortaan, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie:”Als aanvaller heeft het weinig zin om te knijpen, want dat is typisch iets voor een verdediger.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Erik-Jan, Gus, Jesper, Luuk en Thomas, bedankt voor het meespelen!
PS2. Heren 7 en Heren 8, jullie waren een fantastisch publiek. Er kon al een beetje gesproken worden van de Hel van Leiderdorp.
PS3: Topscoorderslijst: Willem, Koko, JW, Maurits, Marcel, allen 1x
PS4. Nog twee weken!!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?