<$BlogRSDUrl$>

maandag 27 september 2010

Alecto Heren 5 - LOHC Heren 6 3 - 1 

Het is weer maandag, dus................
Alecto Heren 5 – LOHC Heren 6 3 -1

Met het feest der feesten loerend aan de horizon, stond Heren 5 gepland op prime-time op de prime-pitch. Met slim inkoopbeleid, zelfs een coach, maar geen water, was er een goedgevulde bank, en ook nog zeer veel kwaliteit in het veld. Het doel was dus duidelijk. Er moest gewonnen worden.

Heren 5 ging dan ook furieus van start en de druk was hoog. Het lukte LOHC zelfs niet om te counteren. Door de frustratie dat zelfs een simpele counter niet lukte uitte LOHC met zeer veel verbaal geweld richting alles en iedereen.

Heren 5 liet zich hier niet door van de wijs brengen, en bij de zoveelste aanval (het scoren wilde nog niet echt lukken), scoorde Frits simpel maar zeer fraai, de 1 – 0. Terechte voorsprong, consolideren en uitbouwen werd nog aan de tactiek toegevoegd.

Coach Pim benutte als een echte Phil Jackson de kracht van de bank, hoewel sommige toeschouwers over een duiventil spraken. Mensen wisselden makkelijk van positie, LOHC had geen idee meer wie nou waar eigenlijk stond. Tussendoor werd ook nog het publiek vermaakt met oogstrelend spel.

Echter, door een zeer merkwaardig misverstand tussen Douwe, Maarten en de scheidsrechter was het opeens 1-1. En dat vlak voor rust. Even was de organisatie zoek, maar zonder verdere schade werd de rust gehaald.

In de rust zette Coach Pim alle puntjes op de ie, de variant Butcher rechtsbuiten werd weer uit de kast getrokken, en het werd nog 35 minuten knallen, mouwen opstropen en bikkelen. Er ontspon zich een boeiend maar hard gevecht, wel onder een heerlijk zonnetje, dat precies bij aanvang van de wedstrijd was gaan schijnen en het zeer prettig spelen maakte.

En toen was het tijd voor Willem-show. Hij maakte de 2-1 en het publiek stond op de banken. Een tip-in maken met je stick op schouder hoogte, terwijl hij links wegdraaide en zo toch de bal rechts langs de keeper tikken. Eigenlijk niet te beschrijven, maar wel echt gebeurd. 2-1.

De mentale dreun voor LOHC was zo groot, dat ze het verbale geweld ook maar met fysiek geweld ging ondersteunen. Wederom was Heren 5 niet onder de indruk en Sietse gooide de wedstrijd definitief in het slot toen hij de 3-1 maakte. Drie punten in de tas, goeie overwinning, ieder zeer lekker gespeeld en het publiek was echt de grote winnaar. En er was ook veel publiek!! Tot slot, Sanders Tactische Tip van de Week aangeboden door van Bolhuis Osteopathie: “Bas, blijf in de as!!”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Bas, Pierre, Olivier, Justus, Cris en Sietse bedankt voor het meespelen (hoop dat ik iedereen gehad heb).
PS2. Pim, bedankt voor het coachen.
PS3. Willem, je bent een koning!!
PS4. De prachtige redding van Maarten op de doellijn mag zeker niet onvermeld blijven.
PS5 Topscoorderslijst: Willem 2x, Koko, JW, Maurits, Marcel, Frits en Sietse 1x.
PS6. Ger Roon is opa geworden! (En er zeer trots op).

This page is powered by Blogger. Isn't yours?