<$BlogRSDUrl$>

maandag 6 september 2010

Alecto Heren 5 - Alkemade H2 3-4 (oefenpotje) 

Alecto Heren 5 – Alkemade H2 3-4

Het is weer maandag, en het nieuwe hockeyseizoen komt dichtbij, dus....

 Er is al het historische feit dat het merendeel van H5 van de Veteranen weer terug is gegaan naar de senioren. Maar dit was kennelijk nog niet genoeg.

Dus toen Alkemade contact legde voor een oefenpotje werd besloten om dat weer eens een keertje te doen. Mede geholpen door de puike weersverwachtingen en het gevoel dat na een lange zomer weer wat bewegen ook niet zo gek is, stond er dus een fraaie selectie op het Hertogspark. De broeders van Alkemade hadden het allemaal puik georganiseerd, dus gewoon scheidsrechters en tijdens de wedstrijd zelfs publiek.

Hierdoor leek het voor de neutrale toeschouwer al snel een wedstrijd om het echie. En zo voelde het ook. Alkemade kwam op voorsprong, maar Koko maakte met zijn eerste balcontact, de 1-1. Na een zeer fraaie een-twee met Maurits.

Ondanks de warmte was het een leuke wedstrijd, waarin nog genoeg geëxperimenteerd kon worden en wat andere dingen getest. Alkemade ging met 2-1 de rust in. De rust werd gebruikt voor de bekende tactische aanwijzingen:”Moeten we echt nog een helft? Wat is het heet, het water smaakt naar aardbeien, wie wil er wisselen?”

De tweede helft speelde Alecto Heren 5 richting clubhuis, wat zich snel vertaalde in een 3-2 voorsprong. Puike rebound van JW en Willem die zo aangaf zeer scherp aan het seizoen te beginnen.

Wat verder wel aan het licht kwam dat er nog een beetje aan de conditie gewerkt moet worden en dat verslappen niet kan. Twee onoplettendheidjes en de eindstand was 3-4. Nog een weekje om te fine-tunen, hoewel dat een proces is dat het hele seizoen door gaat. Zondag de eerste wedstrijd, wel om het echie. Tot slot, natuurlijk was het publiek weer de grote winnaar.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. JW, Ruurd, Gus, Maurits, bedankt voor het meespelen, zelfs bij zo’n “onbeduidend” oefenpotje.
PS2. Een van de grootste Leidse raadsels is eindelijk opgelost. RISA staat voor RijksInstituut voor Snack Aangelegenheden.
PS3. Warsteiner?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?