<$BlogRSDUrl$>

maandag 3 mei 2010

Alecto Veteranen B - Dordrecht Veteranen B 3-2 

Het is weer maandag, dus......

Alecto Veteranen B – Dordrecht Veteranen B 3-2

De laatste strohalm, aan het elastiek, een lichtpuntje zien en meer van dat soort bekende kreten. Dat is een beetje het verhaal van de Veteranen B van de afgelopen zondag. Hoewel de er niet veel dieper in de kelder kon worden afgedaald en er dus alleen omhoog kon worden gekeken, was dat ook precies wat er werd gedaan.

De wonderbaarlijke weersomstandigheden, die het begrip waterveld ook een hele nieuwe dimensie gaven, zorgde voor een wonderlijke bezetting van de selectie en zelfs vier wissels. Er hing dus resultaat in de lucht. Er hing dus ook water in de lucht, maar dat viel vooral naar beneden.

Een fraaie opstelling werd neergezet en het was duidelijk dat er vanaf de eerste minuut zou worden gestreden. Wat dus ook gebeurde. Iedereen werkte keihard, en het spel was zeer om aan te zien. Wat kennelijk niet gezegd kon worden van het veld naast ons, want het in grote aantallen opgekomen publiek keek toch vooral naar het zeer lekker spelende Zetacomveld.

Een doelpunt kon dus ook niet uitblijven. En Eric P., zeer dominant aan de rechterkant, legde de bal panklaar voor Gordon (geen Geer en Goor dit keer in de basis), die hem slechts hoefde aan te raken. 1-0.

Het voelde als een bevrijding en dus werd er zo vloeiend verder gespeeld. Douwe, die met een heerlijke pass Cris bereikte, die niet aarzelde en daar was de 2-0. Er was eigenlijk maar één ploeg die speelde. Inderdaad, de Veteranen B.

In zulk weer en met zulke wedstrijden is de rust meestal meer een obstakel dan een rustpunt in de wedstrijd. Door de regen en de frisse wind koelde iedereen snel af, en er was al erg diep in het melkzuur gegaan. Hierdoor kon Dordrecht weer terug in de wedstrijd komen. De combinaties liepen niet helemaal soepel meer, en toen de stofwolken (voor zover mogelijk bij regen) optrokken, was het opeens 2-2. Niet echt de strohalm die nodig was.

Ondanks de natte kleren, het publiek dat was verdwenen onder paraplu’s, poncho’s en andere waterwerende attributen, ging nog eenmaal de beuk erin. En een beuk was het. Joost sloeg zo hard, Koko raakte hem nog net en dus 3-2!!!

Professioneel werd de wedstrijd uitgespeeld en dus drie punten in de tas. De allerlaatste strohalm is gegrepen, lichtpuntjes zijn te zien.
K. Westerhuis (alectobj@tiscali.nl)

PS. Joost, Cris, Johan, Mark, Gordon dank voor het meespelen!!
PS2 Ed, bedankt!
PS3. Opmerkelijk, als er ook maar iets van een feestdag is, is er geen competitie en nu wordt opeens alles in twee weekenden van de meivakantie gepropt.
PS4. Alecto is eindelijk met de juiste mensen gaan praten.
PS5. FC Twente kampioen. Overwinning voor het lange-termijn denken en werken.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?