<$BlogRSDUrl$>

maandag 19 april 2010

Alecto Veteranen B - Rotterdam Veteranen D 1-2 

Het is al maandag, dus.........

Alecto Veteranen B – Rotterdam Veteranen D 1-2

De weersomstandigheden konden niet groter verschillen dan toen met de eerste ontmoeting. Toen regen, heel veel regen, nu zon, heel veel zon en zelfs de vraag of er niet gesproeid moest worden. Wat later weer niet kon omdat er op meerdere velden werd gesproeid. En tegelijk sproeien, dat kan met de mondiaal steeds verder groeiende schaarste van het water natuurlijk niet. Maar genoeg over water nu.

Verder was er de IJslandse aswolk, die al ongeveer een week Europa en langzaam maar zeker de rest van de wereld in zijn greep houdt. Die zijn tentakels nu ook richting de sportwereld aan het uitslaan is. Tot gevolg had dit onder andere dat de scouting weer overuren moest maken, want behalve as was bij het invallerbestand ook nog een mysterieuze blessuregolf waarneembaar. En dan hebben we het nog niet over autopech en storingen op het telefoonnetwerk.

Hoe dan ook, de zon scheen, het was heerlijk weer, dus nog lekkerder hockeyweer en er stonden ook 11 man in de basis, met zelfs een reserve. Er kon dus daadwerkelijk worden afgeslagen. Wat dus ook gebeurde, iets later dan gepland, want de problemen met de aswolk, blessures en andere dingen bleef natuurlijk niet beperkt tot de Veteranen B.

Ondanks de onwennigheid van de spelers werd er vanaf het begin zeer goed gespeeld. Heerlijke combinaties, het spel werd verlegd, ballen door de lucht en niet vergeten, gewoon klassiek pingelen. (We hebben de afgelopen weken allemaal Messi aan het werk gezien). En natuurlijk kwamen er kansen, maar het scoren is voor Veteranen B nog steeds een probleem. Dat gaat niet zo makkelijk. Toen was daar de strafcornervariant en Diederik tipte die zeer fraai binnen 1-0.

Rotterdam leek even van slag, waar Veteranen B niet van kon profiteren. Het bekende eerder genoemde manco. Bovendien, na een lang seizoen, brengen de “nieuwe” regels nog steeds verwarring en hiervan profiteerde Rotterdam met toch een knappe tip-in. 1-1, wat ook de ruststand was.

De missie na rust was duidelijk. Kleine tactische accenten werden aangebracht, natuurlijk moest er diep in het melkzuur gegaan worden en nog 35 minuten knallen. In de tweede helft werd alles gegeven, met ook zeer fraai en mooi spel tot gevolg. Voor zover de mouwen nog niet waren opgestroopt voor het mooie weer, gebeurde dit nog. Het spel golfde op en neer, maar Rotterdam maakte heel Lucky de 1-2.

De jacht op de gelijkmaker werd geopend, maar afmaken, het blijft een moeilijk iets. Kansen genoeg, maar uiteindelijk toch niet een gelijkspel of meer. Wel voor de 18e keer de complimenten van de tegenstander voor het vertoonde spel, maar hockey is nog steeds geen jurysport. Het weer wordt beter, het spel ook, nu de punten nog.
K. Westerhuis (reageren? Alectobj@tiscali.nl)

PS. Gus, Joost, Ger, JW, Gerard en Diederik, bedankt voor het meespelen!!
PS2. Alecto’s Achtste, dank voor de support en zeker ook voor het nathouden van de bank!
PS3. JW, de fantastische duik in de cirkel doet ons hopen dat hockey ooit een jurysport wordt.
PS4. Marcel, chapeau grande voor jou!!
PS5. Quote van de week:”Dan vliegen we gewoon op zicht en als we dan de aswolk zien, dan vliegen we er gewoon omheen.” Woordvoerder van de vereniging van verkeersvliegers.
PS6. Vanaf maandag om 19.30 op RTL5, Over de Kook, met spelverdeler Willem van de Veteranen B als kandidaat. Kijken dus!!!!!
PS7.De spellingchecker kent het woord aswolk niet eens.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?