<$BlogRSDUrl$>

maandag 26 april 2010

Alecto Veteranen B - Cartouche Veteranen B 2-6 

Het is weer maandag, dus.....

Alecto Veteranen B – Cartouche Veteranen B 2-6

De hele week was uitgekeken naar deze dag. Weermannen en weervrouwen struikelden over elkaar heen om te vertellen hoe mooi het weer zou worden. Hoe goed de temperatuur en hoe lekker de zon. Slechts een enkeling durfde te zeggen, dat er hier en daar ook nog wel wat bewolking zou zijn.

Lekker was het en de zon liet zich eigenlijk ook wel genoeg zien. Er waren dus weinig excuses om er geen mooie hockeydag van te maken. En dus vertrok Veteranen B naar Cartouche om daar te genieten van het mooie weer en de zeer fraaie entourage (lees, de damesteams van Leonidas, die opeens allemaal op Cartouche moesten hockeyen).

Van heinde en ver waren spelers ingevlogen om de selectie weer te compleet te maken. Daarbij vielen twee dingen op. Voor het eerst Geer & Goor in de basis, dat kunnen toch niet al te veel teams zeggen. En de rentree, na toch een aantal seizoenen van blessureleed, van Onno van der V.

Ondanks dit alles viel het nog niet mee om een opstelling te maken, maar na alle tactische en technische varianten te hebben doorgedacht rolde er toch een fraaie opstelling uit. Daarbij mochten we ook nog op the main-pitch, waar daarvoor een herenteam van Leonidas had gespeeld.

Wederom ging Veteranen B voortvarend van start, al was het Cartouche die al na drie minuten scoorde, met een goal, die hij waarschijnlijk nooit meer in zijn leven zal maken, maar die tellen ook. Niet aangedaan door die vroege achterstand ging Veteranen B op zoek naar de gelijkmaker, alleen het bekende probleem, wat zich al het hele seizoen voordoet, liet zich weer zien. De moeite om te scoren. Het combinatiespel was goed verzorgd, maar het afmaken. Een onterechte strafbal en het was 0-2. Björn vond het toen wel welletjes en maakte meteen de 1-2, wat dus ook de ruststand was.

De rust werd gebruikt om de puntjes op de i te zetten, het veld te sproeien en een goede technische bespreking te houden. (Lees, naar het andere veld kijken, waar de dames van Leonidas speelden).

Normaal gesproken zijn de Veteranen B altijd superscherp in de tweede helft, maar dit was de uitzondering die de regel bevestigd. Ondanks een sterke start, vielen de Veteranen B ver terug. Er lag een deken over de ploeg. Combinaties lukte net niet, ballen stuiterden over een stick, gingen er net onderdoor, het ging allemaal net niet. Koko maakte nog de 2-3, maar een beetje pech met een shoot-goal en meer van dat soort dingen kwam er een wat geflatteerde eindstand van 2-6 op het scorebord.

Gelukkig was er na afloop genoeg animacion en vertier (lees, weer een ander damesteam van Leonidas) en toch wel heerlijk weer, ondanks wat wolkjes.

K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)
PS. Alexander, Gordon, Gerard, JW en Björn, zeer bedankt voor het meespelen!
PS2. Oempaloempa’s bestaan echt!
PS3. Bij terugkomst op Alecto bleek daar ook weer een Leonidas damesteam te spelen!
PS4. Het arme Belgie. Regering gevallen over de klassieker Brussel-Halle-Vilvoorde, de zangeres van Milk Inc. overleden en Kim Clijsters ook nog geblesseerd. En dat in een weekend!
PS5. Quote van de week:”Hempje heeft haar haar los gedaan.”

This page is powered by Blogger. Isn't yours?