<$BlogRSDUrl$>

maandag 12 april 2010

Alecto Veteranen B - Alkemade Veteranen A 2-2 

Het is nog net maandag, dus..........

Alecto Veteranen B - Alkemade Veteranen A 2-2

De wedstrijd die alles in zich heeft om in de toekomst een klassieker te worden. Nu is het nog een kraker, wie weet wat de toekomst gaat brengen. Alkemade, a home away from home. En duidelijk ook twee teams die geen zin hadden om te verliezen.

Zoals bekend, het scoutingapparaat werkt altijd 24 uur, 7 dagen per week. En met deze kraker voor de boeg werden de ogen, oren en alle andere manieren van communiceren, waarnemen en vastleggen tot in het uiterste benut en een opmerkelijke, maar zeer gemêleerde selectie was uiteindelijk samengesteld. Er werd dus wel wat verwacht.

Op het nagelnieuwe complex van Alkemade, opvallend genoeg de dameskleedkamer met extra grote ramen, moest het dus gaan gebeuren. De zon die was beloofd bleef nog even weg, wel een fris, kil windje.

Maar het klopte allemaal. Scherpe combinaties, het spel verleggen en bovendien zeer goed verzorgde en mooie aanvallen. Ondanks de moeite met scoren kon een doelpunt dus gewoon niet uitblijven. Peter, al aan een heel sterk seizoen bezig, stoomde op langs de zijlijn, en gaf de puike assist op Butcher en dus 1-0.

Het goede spel ging nog even door, maar Alkemade was ook van zijn schrik bekomen. Vonden wat sneller de combinatie, waardoor de Fusieclub wat gehaaster en meer de lange bal ging spelen. Dit alles zorgde er natuurlijk voor dat het een zeer interessant schouwspel werd. Een strafcorner die ging er wat ongelukkig in en de ruststand was 1-1. In de rust werden alle klassiekers uit de kast gehaald: “Diep in het melkzuur gaan, een tandje erbij, de grote plaat steken, uit een ander vaatje tappen en we spelen nu richting clubhuis.” Wat kon er nog misgaan?

De tweede helft was ook weer bloedstollend, het publiek stond te genieten. De duels werden over het hele veld uitgevochten, op het scherpst van de snede. Toen wist Martijn met een pass van 40(!) meter Butcher te bereiken, die vanaf kop-cirkel, de bal langs de keeper tipte. 2-1. Behalve de voorsprong ook een mentale dreun.

Alkemade vocht zich echter terug in de wedstrijd, maar had een beetje last van hetzelfde euvel dat de Veteranen B heeft, het wat moeilijk scoren. Wat zeker ook te maken had met het uitstekende verdedigen en keepen. Eindstand dus 2-2, na afloop konden beide coaches wel zeggen:”Daar had meer in gezeten.”
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Martijn, JW, Mark, Gerard en Johan, dank voor het meespelen. Ed, ook grote dank voor het initiatief!
PS2. Zoals al gezegd, het heeft alles in zich om een klassieker te worden.
PS3. Het was mooi dat Fred ook weer ouderwets aanwezig was.
PS4. Mooiste moment van de dag: Eenzame fietsster in de Bloemerd, die netjes haar hand uitstak.
PS5. Woord(en) van de week: Facilitaire kliklijst
PS6. Quote van de week:”Lachen is herkennen.”
PS7. Por dios, Cancellara.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?