<$BlogRSDUrl$>

maandag 8 februari 2010

Alecto Midwinter Heren 10 MidwinterKAMPIOEN!! 

Het is weer eens maandag, dus.........

Alecto Midwinter H10 Midwinterkampioen!!!!

De weergoden waren eindelijk iets gunstiger gezind, in ieder geval was in dit deel van Nederland de sneeuw verdwenen en de velden goed bespeelbaar. De strijd om de midwintertitel zou worden beslist in één wedstrijd. Opmerkelijk en dat zelfs op SuperBowl Sunday.

Zoals al eerder gezegd, de midwintercompetitie is altijd om uit te proberen, nieuwe spelers in te passen, andere tactieken, en natuurlijk gewoon om lekker te hockeyen. Zo ook deze zondag, toen er weer een wonderbaarlijke selectie van ervaring, jeugd en kwaliteit was samengesteld, die het duidelijke doel had, zoveel mogelijk scoren (en dus winnen)! Het doelsaldo zou zomaar bepalend kunnen zijn.

Vooraf was er enige verwarring voor sommige invallers bij wie ze nou meespeelden, maar uiteindelijk stond er toch een elftal met een fraaie opstelling. Ongeveer 11 spelers die nog nooit met elkaar samen gespeeld hebben, dat moest toch interessant worden. Bovendien waren de Alectoscouts ook massaal uitgerukt om de talenten te bekijken. Wat toch enige spanning gaf. Maar al snel bleek dat ook de hockeytaal universeel is. Vloeiende combinaties, lange solo’s, ook nog prachtig positiespel, alleen het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Bij rust was het 3-0, en het moet gezegd, drie zeer heerlijke goals. 1-0 vloeiende combinatie afgemaakt door Peter A, 2-0 tip-in door Pimmuh en 3-0, strafcorner met de backhand(!) weer Peter A.

Toch was duidelijk dat dit niet genoeg was. Roomburg was rijp voor de sloop en ook het publiek begon zich een beetje te roeren. De scouts schreven notitieblokjes vol, en het gaspedaal ging nu tot de bodem in. Met nog steeds dat mooie spel, maar ook die slordigheid in de afwerking. De eindstand was 9-0, of was het 10-0, of toch 8-0. In ieder geval de doelpuntenmakers waren (met de eerste helft meegeteld): Peter A. 5x, Bob 2x, Pax en Pimmuh. Speciale vermelding is het eerste doelpunt van Bob, wat deed denken aan Maradona in 1986 en waar zelfs de tegenstander voor applaudisseerde.

Wat nu de mooiste was? Dat is eigenlijk niet te bepalen. Het ging om de eindstand.
Na het laatste fluitsignaal was het wachten. De concurrentie begon pas om 14.45, dus het was nog wachten. En wachten…… en wachten. Rond 16.15 was daar eindelijk het verlossende telefoontje. KAMPIOENUH!!!! Voor de vijfde keer op rij is het gelukt! Een polonaise werd ingezet, de schaal en de champagne uit de kast. In de Bloemerd klonk dat ene woord, KAMPIOENUH!!!
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS1. Bob, Pax, Jean, Alex, Sacha, Peter A., Gus, Pimmuh, Cris, dank voor het meespelen. De glorie straalt natuurlijk ook op jullie af.
PS2. Alle andere mensen die ik benaderd heb voor andere wedstrijden, bijvoorbeeld Laurens, Gieler, Jeroen A., Dr. Prhil, JW, Geert en Ir. Wink, waar de weergoden een stokje voor staken, dank voor het stand-bye staan! De glorie straalt natuurlijk ook van jullie af!
PS3. Opmerkelijk. Alle kleren waren nog schoon na een wedstrijd op het Domo-veld.
PS4. Heren 6. Jullie natuurlijk ook gefeliciteerd met de glorieuze titel.
PS5. Familie von Trapp, alle generaties en Fab, leuk dat jullie kwamen kijken!
PS6. WHO DAT!!!!!!!! Go Saints!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?