<$BlogRSDUrl$>

donderdag 14 januari 2010

Vandaag 20 jaar geleden 

Op 14 januari 1990 werd de eerste reguliere aflevering van the Simpsons uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender Fox.

Helemaal onbekend waren ze niet, want ze waren al sinds 1987 onderdeel van the Tracy Ullmanshow en op 17 december was er een speciale Simpsons Christmas Special (hier op dubbele snelheid), die eigenlijk gepland was als aflevering acht van seizoen 1.

Maar op 14 januari 1990 was dus de eerste aflevering als the Simpsons. Met ook voor het eerst, de bekende openingssequence.

Nu 20 jaar later zijn the Simpsons de langstlopende animatieserie, de langst lopende sitcom en sinds juni 2009 de langstlopende American primetime entertainment serie. Dat zijn nogal wat records.

Daarom hier de promo voor die "eerste" aflevering op 14 januari 1990, want beelden van die aflevering zijn moeilijk te vinden (of ik heb niet goed genoeg gezocht).


Gelukkig zijn er mensen die alles bijhouden en daarom ook nog de commercials die de eerste uitzending (in dit geval de Christmas Special) onderbraken. Hier. (Por dios, wat een mooi tijdsbeeld. Let vooral op de fantastische Panasonic mobiele telefoon en de all new Game Boy!)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?