<$BlogRSDUrl$>

zondag 24 januari 2010

Midwiner Alecto Heren 10 - VVV Heren 11 afgelast 

Het "pas" zondag, maar toch

Midwinter Alecto Heren 10 – VVV Heren 11 Afgelast

Zoals bekend is de midwintercompetitie altijd een mooie gelegenheid om wat dingen uit te proberen, nieuwe spelers te testen, oudere spelers weer eens te zien, talenten te scouten en misschien zelfs wat nieuwe tactische foefjes eens te bekijken.

Deze wintercompetitie kwam daar nog een hele nieuwe dimensie bij. Het bezoeken van verenigingen waar je eigenlijk nog nooit of heel lang geleden bent geweest. Namens als Bennebroek, VVV en Saxenburg kwamen voorbij (hoewel Saxenburg op bezoek bij ons zou komen). Inderdaad Noord-Holland! Bennebroek, Amstelveen en Haarlem om precies te zijn.

Na wat langer nadenken bleek zelfs dat dit de eerste officiële wedstrijd in mijn lange hockeycarrière was dat ik via de A4 richting Amsterdam ging. Een keertje in de mini’s naar Pinoke en in de C-jeugd naar Zandvoort, maar dat was het ook wel. Kortom, om Tony Blair te citeren: “It’s no time for soundbites, but I feel the hands of history on my shoulders.”

Koning Winter had de eerste twee wedstrijden al zeer onmogelijk gemaakt, maar de gehele week verdween de sneeuw steeds meer, kwamen overal berichten dat velden weer bespeelbaar waren en er dus ook nog een team bij elkaar gekregen moest worden, dat aan alle eerder genoemde voorwaarden moet voldoen.

Dat lukte uiteindelijk en het was een zeer interessant allegaartje dat deze historische trip richting Amstelveen (Amsterdam-Buitenveldert) zou gaan maken. En elke hockeykenner nieuwsgierig maakte naar het resultaat en het te gaan vertonen spel.

Helaas dacht Koning Winter er anders over. Hoewel het niet eens zo koud werd, was er toch weer voldoende neerslag om te blijven liggen. Op zondag was de wereld, in ieder geval Nederland, weer helemaal wit. En dus weer geen hockey. De merkwaardige selectie werd weer ontbonden. Nog twee wedstrijden om de vijfde-op-rij-midwintertitel te halen. Het wordt interessant, vooral omdat de weersverwachtingen ook niet zo gunstig zijn.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

This page is powered by Blogger. Isn't yours?