<$BlogRSDUrl$>

donderdag 7 januari 2010

Kabouter Wesley 

Shocking! Vandaag een maand geleden was de laatste post. De winterstop van het hockey heeft daar ook wel mee te maken, maar was er dan echt niets te vertellen?

Waarschijnlijk wel, daarom nu maar wat korte dingen. Overigens, de eerste wedstrijd van de mid-wintercompetitie is al afgelast, dus de queeste naar de vijfde mid-wintertitel op rij is nog even niet begonnen.

Aan het eind van 2009 natuurlijk, de Top 2000, de Top Serious Request, de Top 4000 of de Top 1000 allertijden en heel, heel, veel kerstplaatjes. Vanaf 6 december. De Sint had het anker nog niet gehesen of Chris Rea kwam alweer voorbij gereden, overigens een van de weinige kerstplaten zonder kerstbelletjes.

Waar het op neer kwam is dat elke lijst in de top 500 ongeveer dezelfde platen had (misschien de Top Serious Request iets minder, want dat was gebaseerd op verzoekjes). Voor de echte, interessante, obscure plaatjes moest je toch echt bij de bodem van de lijsten zijn. Plaat die het meest is blijven hangen, Eels met Last stop; This Town (hoewel de clip eigenlijk totaal niet bij de plaat past).

Dan, pitcher Randy Johnson gaat met pensioen. Zijn bijnaam, de Big Unit. Kon een bal met 160 km/h gooien en was vooral zeer intimiderend. 2.08 meter lang en dan nog op een heuvel. Hij heeft niet het meest vriendelijke gezicht, maar pitchen kon hij. Buiten de VS is hij het meest bekend door zijn worp waarmee hij een duif doodgooide (dierenbeschermingorganisaties beschuldigden hem ervan dat hij dat opzettelijk deed).

Maar ook gooide hij twee no-hitters, waarvan een perfect game. Tegen de zeer veel en makkelijk scorende Atlanta Braves. Geen geringe prestatie, gezien het feit dat er in de geschiedenis van het honkbal slechts 18 perfect games zijn gegooid.

Tot slot, opmerkelijk dat te weinig mensen Kabouter Wesley kennen (nee, het is niet Wesley Sneijder). Het komt van de Belgische Man bijt Hond, en is opvallend niet netjes in vergelijking met het wat "brave" Man bijt Hond. Daarom hieronder drie van mijn favorieten:

This page is powered by Blogger. Isn't yours?