<$BlogRSDUrl$>

maandag 23 november 2009

Alecto Veteranen B - Ring Pass Veteranen B 2-1 

Het is weer maandag, dus........

Alecto Veteranen B – Ring Pass Veteranen B 2-1

Hoewel de hele sportwereld nog bezig was met een handsbal en natuurlijk ook over “the call” iedereen zijn zegje moest en kon doen, was Veteranen B bezig met maar 1 ding, de wedstrijd van zondag en dat er punten gehaald moesten worden.
Erwin Krol had wel een storm voorspeld, maar het viel allemaal wel mee. Een windje, maar zeker ook een zonnetje. Dan ook nog het Zetacomveld, by far het lekkerste veld van Alecto. Het moest dus allemaal weer van het team komen.

Als snel werd duidelijk de patronen steeds meer inslijpen, er werd heel goed rondgespeeld, het spel werd verlegd en er kwamen ook weer kansen. Het benutten van kansen blijft echter nog steeds het grote probleem, waardoor de stand 0-0 bleef. De verdediging zat potdicht, er werd niets weggegeven. Kansen waren er dus volop, maar de bal wilde niet tussen de palen.

In en na de rust werden we geconfronteerd met een volgende merkwaardigheid van het veteranenhockey. Ring Pass vond dat er teveel “jonge” spelers meededen. Er waren drie invallers van H6 en H3, die door hun de 19-jarigen werden genoemd en ook Koko werd gezien als 27 (oh, wat een egotrip!). De hele flauwe keeper bleef hier maar over doorzeuren, ook nog na de wedstrijd, (hij had het over junioren, oh wat was dat lachen).

Duidelijk was dat dit zielige gedoe op een manier het zwijgen kon worden opgelegd, en dat was winnen. De bekende tanden werden bijgeschakeld, de mouwen opgestroopt en alles wat er moest gebeuren om te winnen. En eindelijk werd de goal ook gevonden. Fraai was het niet, Koko veranderde de bal van richting en die hobbelde naar binnen. 1-0.

Veteranen B bleef de controle houden, maar uit een spaarzame strafcorner werd het toch nog 1-1. Zou Veteranen B weer een puntje halen, of was er het slechts een rimpeling. Vlak voor tijd werd alles recht gezet. Pons passt a la Frank de Boer op Björn, die omspeelt verdediger en keeper en beslist de wedstrijd drie minuten voor tijd. 2-1.

Eindelijk de eerste overwinning, drie punten in de tas en bovendien zijn we allemaal weer jonge goden!
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Björn, Pons en JW, dank voor het meespelen!
PS2. Traveltip: De croissantjes in Ouagadougou (hoofdstad Burkina Faso) zijn veel beter dan de croissantjes in Ghana.
PS3. Quote van de week:”Die nummer 7 is ook pas 27!”

This page is powered by Blogger. Isn't yours?