<$BlogRSDUrl$>

maandag 30 november 2009

Alecto Veteranen B - Leonidas Veteranen B 2-3 

Het is weer maandag, dus........

Alecto Veteranen B – Leonidas Veteranen B 2 – 3

Nadat de Oranje hockeyheren al een voorbeeld hadden gegeven (7-2 eraf in en tegen Australië), moesten ook de Veteranen B de reis naar de koploper maken en dus het ook nog tegen die koploper opnemen. Het vertoonde spel van de afgelopen weken en ook de overwinning van vorige week was er zeker geen vrees. Bovendien had de scoutingstaf zijn ogen weer zeer goed open gehad, en een nagelnieuw talent, Jeroen, weten over te halen om mee te doen. Zoals bekend, aankopen moeten spelen, dus startte hij meteen in de basis.

Daar liet hij al gauw zijn opmerkelijke talent zien. Twee keer plukte hij een hoge bal met de stick boven zijn hoofd dood uit de lucht. Niet reglementair, maar wel zeer opmerkelijk. Daar het ook nog gestopt was met regenen en Leonidas duidelijk maakte er ook zeer veel zin in te hebben stond niets meer een goede pot hockey in de weg.

En een goede wedstrijd werd het. Job gaf meteen zijn visitekaartje af met twee zeer puike reddingen en iedereen was superscherp. Er kwamen dus ook kansen. Gordon en Jeroen maakten van de rechterkant een zeer gevaarlijke kant, Marcel was onverzettelijk op links en Butcher bleef loeren op dat ene kansje. Douwe en Ronald controleerden het centrum, waardoor Willem zich vooral met aanvallen kon bezighouden en Peter en Hans, die behalve hun puike verdedigende taken ook nog aanvallende aspiraties toonden. En dus kwamen er kansen.

Zoals bekend hebben de Veteranen B wat moeite met het afronden van kansen. Daarnaast speelde Leonidas toch ook wel goed. Een bekend gegeven is dat als de goal aan de ene kant niet valt, hij aan de andere kant wel valt. Een wat rommelige goal en 0-1. Het was wel duidelijk dat er zich een kleine paniek meester aan het maken was van Leonidas in de rust. De koploper was er duidelijk niet gerust op.

Nog 35 minuten knallen en alles geven en dan ontspannen de rest van de zondag. Met een knappe variant maakte Leonidas de 0-2, maar al snel was het weer 1-2, nadat Douwe de tweede strafcorner heel hard en goed in de hoek knalde. De strafcorner bleek al snel een belangrijk wapen te worden in deze wedstrijd.

Leonidas wist met een snelle counter de 1-3 te maken, maar nog steeds waren zij er niet gerust op. En terecht. Ronald knalde weer een strafcorner binnen, gewoon op de klassieke manier, keihard.

Veteranen B ging op jacht naar een punt met nog 10 minuten te spelen. Achterin werd 1 op 1 gespeeld, wat naar voren kon gaan, ging naar voren en de bal moest er in. De laatste kans kwam 3 minuten voor tijd toen de keeper een rebound los liet na een schot van Douwe en Koko de bal net 30 centimeter naast sloeg. Geen punt, maar weer had er meer ingezeten.

Veel complimenten van de tegenstander, zelfs de neutrale toeschouwer vond dat Veteranen B een punt verdiend hadden. De Complimentjesbokaal is al binnen voor dit seizoen. Nu nog de punten.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Gordon en Jeroen, dank voor het geweldige meespelen.
PS2. Opmerkelijk. Ongeveer voor het eerst dit seizoen een “normale” wedstrijd gespeeld. Zonder al die merkwaardige Veteranendingen (wel handjes geven natuurlijk en de fair-play).
PS3. Opmerkelijk 2 Het debuut van Santy Hulst bij ADO Den Haag.
PS4. Quote van de week:”Scheids, de bal lag niet stil!”

This page is powered by Blogger. Isn't yours?