<$BlogRSDUrl$>

maandag 16 november 2009

Alecto Veteranen B - Dordrecht Veteranen B 2-3 

Het is weer maandag, dus...............

Alecto Veteranen B – Dordrecht Veteranen B 2-3

Het leek even een ouderwetse week in de aanloop naar de wedstrijd van zondag. Blessures, operaties en andere omstandigheden hadden de selectie van Veteranen B uitgedund tot 8 man. Daar de potentiële invallers bijna allemaal op een zeer ongunstige tijd speelden, was er weer een hoop creativiteit nodig. Verzamelen daar, spelen ergens anders, peddle to the metal naar Dordrecht (dat overigens nog best ver weg is), paar invallers eerste helft, andere invallers voor de tweede helft, het grote netwerk van spelers in den vreemde raadplegen en wat er nog meer mogelijk is.

Uiteindelijk werd voor een zeer bekende oplossing gekozen, genoeg invallers. Daarnaast werd Paul van keeper in recordtijd omgebouwd van keeper tot linkerspits, met een opmerkelijke longinhoud en werkethos. Hierdoor kon Job keepen en met Alexander, Gordon en Matthijs was de selectie dan toch compleet. En op dat moment stopte het ook met regenen en kwam er zelfs een niet zo waterig zonnetje. Bijna 1-shirtjes weer!

Het voelde echt dat er wat te halen was daar in dat verre Dordrecht. Veteranen B ging furieus van start en kreeg meteen kansen. Dordrecht loerde op een counter en met een paar goede passers werden ze af en toe heel gevaarlijk, maar de defense was zeker wakker.

Het afmaken blijft voor de Veteranen B nog moeilijk. Mooie combinaties tot aan de cirkel en dan wil de bal er maar niet in. Dit had tot gevolg dat Dordrecht weer kon counteren en toen was het 0-1. Daarna lieten zij zich inzakken en kon er dus meer worden aangevallen. Kennelijk moeten de Veteranen eerst achterstaan, voor de absolute scherpte is bereikt. Weer vloeiende combinaties en nu stond Gordon aan het eind en was het 1-1.

Een mooie ruststand en het duidelijke gevoel dat de er wat te halen was, gingen de Veteranen de tweede helft in. Er kwamen meer kansen, maar Dordrecht kwam er ook gevaarlijk uit. Daar stond Job in ieder geval om dat allemaal tegen te houden. Kansen over en weer, een kleine verslapping en opeens was het 1-2 en ook nog 1-3.

De Veteranen probeerden nog een keer vol in de aanval en met heel hard werken maakte Willem de 2-3. De gelijkmaker hing in de lucht, maar bleef daar slechts hangen. Voor het eerst dit seizoen echt het gevoel dat dit verlies niet nodig was. Afmaken en scoren, dat wordt het speerpunt op de volgende trainingen. Komt dus allen.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS Gordon, Alexander en Matthijs, bedankt voor het meespelen!
PS2. Veteranen B was getuige van het feit dat het Dordtse elektronische scorebord het weer deed, voor het eerst in een jaar en slechts in de tweede helft.
PS3. Ook getuige geweest van het vertrek van de supporters van de lokale voetbalvereniging. Priceless!
PS4. Daarna nog meegespeeld met Heren 6. Por dios, wat een lekker veld is dat Zeta-comveld!
PS5. Quote van de week:” Zijn jullie de ouders?”

This page is powered by Blogger. Isn't yours?