<$BlogRSDUrl$>

maandag 9 november 2009

Alecto Veteranen B - Cartouche Veteranen B 0-0 

Het is weer maandag, dus......

Alecto Veteranen B – Cartouche Veteranen B 0 – 0.

De brilstand, geen doelpunten, Frits van Tuurenhout (nullll-nulllll), het is toch een zeldzaamheid in het hockey. In het Italiaanse voetbal is de 0-0 regel in plaats van uitzondering, maar in het hockey met de vele mogelijkheden om te scoren, strafcorners, geen buitenspel meer en de laatste innovatie, de self-pass, is een doelpuntloze wedstrijd een zeldzaamheid.

Dat het dit seizoen toch al het seizoen is van de “Firsts” en dus van dingen die zelden gebeuren op een hockeyveld en tijdens wedstrijden werd dus ook weer in deze wedstrijd bevestigd. Een belangrijke wedstrijd, want Cartouche stond nog steeds onder ons. Daarbij de wetenschap, dat Veteranen B ongeveer op volle oorlogssterkte kon aantreden, bovendien nog op de centre-court als voorprogramma van Heren 1 (of was Heren 1 nou de afterparty van ons?) , lag er toch best wat druk op de wedstrijd.

Al snel werd wel duidelijk dat het geen bloedeloze 0-0 zou worden. Er werd gevochten voor elke meter van het versgesproeide veld, er kwamen kansen, maar soms heb je van die dagen. Wel duidelijk was, dat de verdediging een muur voor het doel van Job had opgetrokken, (en dat in deze dagen van herdenking). De bal ging er niet in. Dat was zeer goed. Jammer was dat de bal er aan de andere kant ook niet in ging, ondanks alle pogingen, schoten en fraaie combinaties. Een toeschouwer merkte op: “Al hadden ze twee dagen doorgespeeld, dan was er nog niet gescoord.” Wat toch wel iets te weinig credits was voor de inspanningen en vechtlust van de Veteranen B.

Toch weer een punt, Cartouche nog steeds onder ons. En goed voorbeeld doet goed volgen. Diezelfde middag speelden HGC en Bloemendaal ook 0-0. En dat in de hoofdklasse. Dus het resultaat is zo gek nog niet.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Met dat prachtige sproeisysteem op het prachtige veld, kan ook Veteranen B wel een wasmoeder/wasvrouw/waspersoon gebruiken. Wat wordt er toch op dat veld gesproeid?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?