<$BlogRSDUrl$>

maandag 5 oktober 2009

Alecto Veteranen B - HDM Veteranen 0-4 

Het is weer maandag, dus...............

Alecto Veteranen B – HDM Veteranen 0-4

Dierendag is eigenlijk de meest slechte dag om een hockeywedstrijd te spelen. Zeker voor clubs uit de Leidse regio. Goed overleg met de wedstrijdsecretaris zorgde voor een zeer prettige aanvangstijd, maar het Leidens Ontzet zat toch bij velen nog in de benen, armen en hoofd. Maar toch een prettige selectie was bij HDM aangekomen, Maurits zelfs uit (L)Ypenburg gehaald om mee te doen.

HDM, dat was die topclub uit Den Haag? Waar ooit toch een aardig contigent Alectomensen naar toe is getrokken in het verleden? De landskampioen van 1992. Het is vooral een hoop vergane glorie en ook het clubhuis zou wel een likje verf kunnen gebruiken. Wel was het feest met saté en hapjes. En waren de kratten bier op, en zelfs het koolzuur van het tapbier.

De wedstrijd dus. De peen en uien, de haring en wittebrood, het telde allemaal mee vandaag. Bovendien werd er ook wel redelijk gespeeld, Job stond heel goed te keepen en er kwamen zelfs wat kansjes. Het bleef lang 0-0, maar twee geniepige kansjes en opeens was het 0-2. De tactiek werd toen overboord gezet, de lange bal werd gespeeld en eigenlijk elke keer verspeeld. Dus was het in de rust tijd voor wat tactische besprekingen. Meer combineren, korter passen en minder snel naar voren. “De tweede helft is onze helft”, het bekende motto van de Veteranen.

Snel combineren, de korte pass, het werkte heel goed. Dicht bij de 1-2, maar drie windvlagen later stond het opeens 0-4. Verder bleek HDM ook zeer goed te kunnen praten en vooral ook veel. Het meeste was klinkklare onzin tegen scheidsrechters en ook tegen ons. En daar wordt je dan een beetje leip van. De tactiek van het simpele spelen werkte wel. Er kwamen kansen en er zit echt veel meer in. De punten gaan dan ook zeker komen. De top 4 hebben we nu gehad. Over twee weken de kraker tegen Alkemade.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Alexander, bedankt voor het meespelen, en welkom!
PS2. Maurits, dank voor het meespelen, goed je weer eens te zien.
PS3. Quote van de week: “Ik heb de skills op the wheels of steel!! DJ Jean.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?