<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 12 mei 2009

Fusieclub Alkemade H2 - Rotterdam H29 1-5 

Het is al dinsdag, maar toch, dus.......

Fusieclub Alkemade H2 – Rotterdam H29 1-5

Na een zeer hectische tijd met Bevrijdingsdag, de aanslag op de Koningin, al die rare dagen en dan ook nog het besluit van de Leiderdorpse bloedgroep om terug te keren naar Alecto, moest er dan eindelijk weer eens een wedstrijd gespeeld worden. En niet zo maar eentje, het was de laatste van dit toch wel lange seizoen, en dan ook nog thuis op Alkemade.

Het complex had door een heimachine zo’n metamorfose ondergaan, dat het toch een beetje aan Kabul of Bagdad in de polder deed denken. De zon en de temperatuur en het vele publiek dat zelfs op Moederdag naar dit front was getrokken maakte veel goed.

De laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks de titels Herbstmeister en Wintermeister was het in reguliere competitie niet gelukt om een wedstrijd te winnen. Daar moest dus verandering in komen. Bovendien zou het de laatste wedstrijd van de Fusieclub Alkemade worden, dus de absolute scherpte moest wel aanwezig zijn.

En dat bleek al snel, met Michiel als absolute uitblinker. Er waren flitsende aanvallen, zeer mooi uitgespeeld, alleen vergat de Fusieclub, wat dit seizoen wel vaker het geval was, te scoren. Dus viel het doelpunt, zeer gelukkig dat wel, aan de andere kant. 0-1, tevens de ruststand.
Zoals bekend heeft Fusieclub Alkemade H2 als motto “de tweede helft is onze helft”. Met het vertoonde spel moest veel meer mogelijk zijn. Bovendien speelde de Fusieclub ook nog richting clubhuis en publiek, wat tot dan toe nog best tam was, dus nog 35 minuten peddle to the metal moest mogelijk zijn.

Wederom werden vloeiende combinaties op de mat gelegd, maar het scoren werd toch weer een beetje vergeten. Totdat Butcher het welletjes vond en zo’n gave pass gaf, dat Mart daar slechts zijn stick tegenaan hoefde te zetten (maar wel zeer goed op de pass inliep), en dus eindelijk de 1-1. Wat zelfs het publiek op de banken kreeg.

Nu erop en erover, en dat werd ook geprobeerd, maar weer ging die bal er niet in. Een discutabele 1-2 en heel snel de 1-3 brak het verzet van de Fusieclub. Dat het dan nog de 1-5 werd is verder niet zo belangrijk. Geen overwinning in de reguliere competitie, maar toch die twee titels, Herbstmeister, Wintermeister, die laatste voor de 4de keer op rij!
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Rolf, bedankt voor het meespelen!
PS2. 24 mei is het Super Sunday. Lees de speciale Super Sunday Pusher en kom gewoon langs!
PS3. De definitieve topscoorderslijst volgt nog.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?