<$BlogRSDUrl$>

woensdag 11 maart 2009

World Baseball Classic 

Schreef ik gisteren nog over de sensationele overwinning van het Nederlandse honkbalteam op de Dominicaanse Republiek op zaterdag (of was het zondag), en de aandacht die dat toch ook kreeg in de Amerikaanse media. Vannacht wonnen ze weer van de Dominicaanse Republiek.

Dit heeft tot gevolg dat de Dominicaanse Republiek naar huis kan. Een waanzinnige prestatie van het Nederlands team. En een prestatie die ook zeker in Amerika de nodige aandacht opleverde.

Zoveel zelfs dat op het de site van CNN Sports Illustrated voorpaginanieuws was. Zoals alleen Amerikanen dat kunnen worden alle registers open getrokken om de historische prestatie te vergelijken. Baseball became a truly global game when the Netherlands, the international baseball version of Buster Douglas, the 1980 U.S. hockey team and the Milan Indians rolled into one, put the tournament on the map by upsetting the heavily favored, star-studded Dominican Republic team, 2-1."

Vergeleken worden met de Amerikaanse ijshockeyteam van 1980, het is nogal wat. En ze gaan nog wel even door. "But for the Dutch, and for those who saw the WBC as a means to grow the game, victory is eternal. Van Gogh. Escher. DeKooning. And now make way for a new Dutch master: DeCaster." Dit slaat op derde honkman Yurrendell Decaster, die het winnende punt binnen sloeg. Een honkballer die op één lijn wordt gezet met Van Gogh, Escher en DeKooning.

In ieder geval is Nederland nu door naar de volgende ronde, waar ze Venezuela of de USA ontmoeten. De USA gecoached door Davey Johnson, inderdaad de coach van de 1986 New York Mets (stukje naar beneden scrollen). We gaan zien hoe het zich verder ontwikkeld. Lees in ieder geval hier het hele artikel.

Overigens, op de foto is het David Ortiz, de megasuperster van de Boston Red Sox (wiens t-shirt nog in de fundering van het nieuwe Yankee Stadium was verstopt) die probeert het honk te halen.

Tot slot, op CNN hadden ze eerst de cliffhanger: "Nether Again!" Toen het item kwam werd het Nederlands team aangekondigd als "the team with the least amout of stars, to be precize, none!"

This page is powered by Blogger. Isn't yours?