<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 24 maart 2009

Fusieclub (instituut) Alkemade H2 - Rotterdam H26 2-2 

Het is al dinsdag, maar.......

Fusieclub (instituut) Alkemade H2 – Rotterdam H26 2-2

Nadat vorige week de competitie eindelijk weer begonnen was en zelfs de lente stiekem zijn komst een beetje aan het aankondigen was, vertrok de Fusieclub naar Rotterdam met een duidelijke missie: punten halen. Het vertoonde spel van het weekend ervoor gaf veel aanknopingspunten voor een goed resultaat.

Hoewel de verbazing overheerste dat er niet in het stadion werd gespeeld (iets wat de Fusieclub toch wel gewend is), oogde het hele team uiterst scherp bij de warming-up. Het opmerkelijk feit deed zich voor dat de scheidsrechter de namen van de aanvoerders onthield en ze daar ook mee aansprak (is echt heel raar). Een snelle peptalk, nog wat tactiek en dan beginnen.

Wat ook bekend mag zijn is dat een instituut als de Fusieclub niet bang is voor wat experimenteren. Ondanks het belang van de wedstrijd, het duidelijke doel (punten pakken) werd er weer volop geëxperimenteerd in de opstelling. Begon Willem de wedstrijd als spits, al snel zakte hij een linie en zet zeer overtuigend de lijnen uit. Hans, als vaste rechtsachter, verschoof naar links, Jeroen schoof naar rechts en zelfs Richard liet zich een linie zakken.

In elk ander team zou dit tot chaos leiden, maar niet bij de Fusieclub. De bekende tactiek van bikkelen, hard werken, maar ook de passing en de bal het werk laten doen werd deze keer vanaf de eerste minuut toegepast. Volop strijd, maar ook nog mooi hockey, slechts wat pech bij de afwerking en dus lang de hatelijke brilstand.

Een bekend sportcliché is dan dat de doelpunten dan aan de andere kant vallen. En inderdaad, om Willem te citeren:”Twee armoedige goals en je staat 2-0 achter”, die goals vielen dus aan de andere kant. Wat dus ook meteen de ruststand was.

Zoals bekend heeft de Fusieclub als motto “de tweede helft is onze helft!”, en dus, voor zover mogelijk, werden de mouwen nog verder opgestroopt, tandjes bijgeschakeld en nog dieper gegaan. Bovendien liet Michiel weten dat er geen ballen meer in zouden gaan, en dat is altijd prettig om te weten.

De tweede helft werd een boeiend gevecht. De Fusieclub kreeg kansen en speelde zeer goed, maar die hatelijke nul bleef op het scorebord staan. Toen vond Richard het welletjes. Na weer een vloeiende aanval wist hij goed zijn lichaam te gebruiken (lees, hij zette de keeper gewoon opzij), en scoorde 1-2. Deze adrenaline-boost was precies wat de Fusieclub nog nodig had.

De jacht op het tweede doelpunt werd geopend. Kansen, en mooie aanvallen volgden, en na een strafcorner lag de bal erin. Een geplaatst schot van Mart, waar Philip zeer goed zijn stick tegenaan zette en zo de bal achter de extreem lange keeper plaatste. 2-2.

De overwinning werd nog gezocht, maar het bleef 2-2. Een zeer goede wedstrijd met een knap resultaat, zoals de doelen waren gesteld, punten in Rotterdam halen. Om aan te geven hoe diep iedereen was gegaan. Jeroen moest wel wisselen, want hij zag witte vlekken en kon zo de bal niet meer goed zien. Compliment aan iedereen, iedereen heeft super gespeeld!!

As zondag naar Derby, de koploper, die opmerkelijk genoeg, halverwege de tweede helft langs de kant stond en ons stilletjes ook nog een beetje aanmoedigde.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. De topscoorderslijst komt volgende week.
PS2. Een nuttige mededeling. De naam Jos Jansen op het shirt moet niet komende woensdag, maar die woensdag erna afgetaped zijn.
PS3. Nog een nuttige mededeling. Zondag 28 maart gaat de zomertijd in. De klok gaat een uur vooruit. Let erop en denk eraan!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?