<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 10 maart 2009

Fusieclub Alkemade Heren 2 - Pollux H5 tja.... 

Het is al dinsdag, maar......

Fusieclub Alkemade H2 – Pollux H5 Tja…..

Nu de laatste slingers zijn opgeruimd, alle lege champagneflessen naar de glasbak zijn gebracht, de overgebleven etensresten aan de lokale voedselbank zijn gedoneerd, een dweil over de vloer is gegaan en ook het statiegeld is geïnd, herinnert er weinig meer aan het grootste mid-winterkampioensfeest.

En dat hoeft ook niet, want na een maand van euforie was het weer tijd om stevig met beide benen op de grond te landen en het vizier weer te richten op de tweede helft van de reguliere competitie stond ook weer voor de deur.

De Fusieclub had ook wat veranderingen ondergaan. Langzaam begint de Fusieclub een soort van opleidingsinstituut te worden. Nick werd, mede door zijn goede spel (en de lyrische verslagen over dat goede spel), geselecteerd door H1, Mart kwam om de harde wetten van het kelderhockey te leren kennen. Onze trainer, met twee titels in een half jaar (ongeveer) koos voor zijn maatschappelijke carrière en van uit alle hoeken van Nederland worden spelers aangeboden om mee te mogen spelen, dan wel stage te mogen lopen bij de Fusieclub Alkemade H2.

Al deze afleiding buiten het veld maakt het zwaar om de focus op het hockey zelf te houden. Maar natuurlijk lukte dit wonderwel. Duidelijk zou dit worden bij de eerste wedstrijd. Hoewel er zelfs nu aan allerlei spelers getrokken om nog voor de hervatting van de competitie toch nog maar ergens anders te gaan spelen. Voor het weekend werd dit allemaal opgelost, met wat opmerkelijke oplossingen zo hier en daar. Kortom, alle randzaken ten spijt, de Fusieclub was klaar voor de wedstrijd.

Toen kwam zaterdag het telefoontje, Pollux H5 heeft zich teruggetrokken uit de competitie. Geen wedstrijd, dus weer voor niets naar een piek toegewerkt, hoewel nooit iets voor niets. De competitie moet dus nog even wachten. Een week om precies te zijn. Nu de piek er is, is het slechts slijpen aan de details. As zondag weer thuis, om 15.45. Zorg dat je erbij bent. Spektakel gegarandeerd.
K. Westerhuis (reageren@alectobj@tiscali.nl)

PS1. Tim B. Bedankt voor je opmerkelijke invalbeurt, en dat terwijl dus niet gespeeld hebben.
PS2. Ook Douwe, Eric P. en Richard, hulde voor het uitvoeren van jullie bar- en fluittaken, ondanks het feit dat we opeens wedstrijdloos waren. Een Chapeau Grande!
PS3. Even heel iets anders.

Op dit moment wordt (op meerdere plekken in de wereld) de World Baseball Classic gespeeld. Een soort officieus WK-Honkbal waar ook zeer veel kanonnen uit de Major League mee spelen, al wordt er wel met landenteams gespeeld. Het Nederlands Honkbalteam speelt ook mee en wonnen afgelopen weekend sensationeel van de Dominicaanse Republiek, één van topfavorieten van het toernooi.

De overwinning was zo opvallend, dat Peter King, een zeer bekende sportjournalist in de VS daar in zijn wekelijkse column (die voornamelijk over American Football gaat) het volgende over schreef:

”(..) But I make this WBC factoid my Factoid of the Week: The Dominican Republic team, favored by many to win the tournament, and so powerful that one of the best players in the world, Jose Reyes, was not able to crack the starting line-up (Hanley Ramirez of the Marlins was the starting Dominican shortstop), lost to the Netherlands 3-2 in the opening game Saturday.

The Netherlands' No. 3 hitter, Randall Simon, played for the Independent Newark Bears last year; the cleanup hitter, Greg Halman, played for High Desert (Class A) and West Tennessee (Double-A) in the Seattle farm system last year. The pitcher, who threw two and two-third innings of scoreless relief for the Dutch, Rob Cordemans, makes $40,000 a year pitching in the Dutch professional league. The Netherlands got all of three infield hits and scored on a wild pitch, an infield single and a throwing error. If these teams played 20 times, the Dominicans would win 19. Saturday just happened to be that one time.

Stories like these are why we love sports.(..)” Mooi toch!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?