<$BlogRSDUrl$>

dinsdag 17 maart 2009

Fusieclub Alkemade Heren 2 - Cartouche H6 3-6 

Het is al dinsdag, maar toch........

Fusieclub Alkemade H2 – Cartouche H6 3-6

Na de ongelukkige afgelasting van vorige week, deze week dan eindelijk echt aan de slag. Geen plotselinge telefoontjes, geen teams die niet genoeg mensen op de been konden brengen, en dan ook nog een bijna SuperSunday op Alkemade, alleen Heren 1 was vrij. Ook de eerste lentepogingen maakte het tot een aangename hockeydag.

En op die dag komt dan een van de voornaamste titelkandidaten op bezoek. Spelers die nog niet zo lang geleden landelijke competitie in de jeugd hebben gespeeld en dus behalve heel handig, elkaar ook nog blind kunnen vinden. Het was duidelijk dat de Fusieclub het zeker van het vechthockey moest gaan hebben en ondanks het bekende motto “De tweede helft is onze helft”, dit keer 70 minuten bloed aan de palen toch wel echt nodig was.

Zo geschiedde, met een uitgekiend scoutingapparaat was op het laatste moment Rolf nog aan de selectie toegevoegd om de scorende machine nog meer body te geven.
Ondanks het gevecht, de mooie combinaties en de stevige duels, kon de Fusieclub het gevecht niet winnen. De tegenstander had gewoon teveel kwaliteit. Iedereen kwam leeg van het veld en er zat bloed aan de palen, maar het was niet genoeg.

Maar om over scouting te spreken, Mart scoorde en Rolf 2x. Daar zit het dus wel goed mee. Verder is de Fusieclub veel meer geworden dan slechts een hockeyteam. Er worden spelers opgeleid die doorstromen naar H1 en zelfs geblesseerde spelers bij H2 hersteltrainingen doen om terug te keren op het hockeyveld. Er kan dus gesproken worden van een instituut.
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Volgende week weer een topscoorderslijst.
PS2. Nederland is uitgeschakeld in de World Baseball Classic, maar hun prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Het is zelfs een uitdrukking geworden (geen idee voor hoe lang), in de Amerikaanse sport. Bij een vermoedelijke, totaal idiote, want voor altijd onmogelijk geachte transfer van een American Footballspeler naar een andere club, was het commentaar van een verslaggever:”Yeah, it’s like telling me the Dutch beat the Dominicans.”

This page is powered by Blogger. Isn't yours?