<$BlogRSDUrl$>

maandag 9 februari 2009

Fusieclub Alkemade Heren 2 Mid-Winterkampioen!!! 

Het is weer maandag, dus.....

Fusieclub Alkemade H2 Mid-Winterkampioen!!!!

Fusieclub Alkemade H2 - Leonidas H20 3-0

4 maal! Voor de vierde keer! En dat nog op een rij. De Fusieclub heeft wederom mid-wintertitel binnengesleept. Ook deze keer was het niet makkelijk. Want na drie kampioenschappen was de Fusieclub een mooie trofee voor elke tegenstander. En moest er dus voor elk punt worden gestreden en er werd zeker niets cadeau gedaan.

Na de goede en grote overwinning van vorige week was de opdracht voor deze zondag dus duidelijk. Winnen, want wie vandaag zou winnen zou Mid-winterkampioen worden. En dat was een titel waar tegenstander Leonidas ook wel zin in had.

Met opmerkelijke weerverschillen was afgereisd naar Rotterdam. In Leiden en Roelofarendsveen lag sneeuw, in Den Haag scheen de zon en in Rotterdam was het bewolkt en viel een klein sneeuwbuitje. Maar, om Jean te citeren:”De omstandigheden zijn hier nog steeds beter dan in de Veen.”

Een ideale mix van ervaring en jeugdige onbezonnenheid stond op het veld, met een zeer tactische variant met Pascal in de spits. Een variant die zich zeer snel bleek uit te betalen. Een vast aanspeelpunt voorin met beweeglijke spitsen Jelle en Nick eromheen, waarbij ook nog werd aangesloten door het middenveld met Philip, Jean en Jeroen. De druk werd meteen opgevoerd, maar zoals vaker bij de Fusieclub ontbreekt in het begin van de wedstrijd nog wel eens de absolute scherpte. Dus er waren wel wat kansjes, maar een snelle voorsprong zat er niet in.

De sneeuw zorgde ervoor dat er zelfs een andere kleur bal in het veld kwam, maar het was een kort buitje. En in dat buitje maakte Jean na een beetje rommelen de 1-0. Een belangrijke voorsprong en het maakte het spelen toch iets makkelijker. Het veld was ondertussen weer gewoon groen geworden en de Fusieclub speelde beter en gaf echt geen kans weg. Om de tactiek nog ingewikkelder te maken verschoof Pascal weer naar achteren en werd de Berlijnse Muur verder verstevigd.

Zoals bekend heeft de Fusieclub als motto:”De tweede helft is onze helft!” Dus om de titel definitief binnen te slepen werden de mouwen opgestroopt, en drie tanden bijgeschakeld. Bij vlagen zelfs schitterend hockey. Nick die het scoren een beetje lijkt verleerd en zich dus op een hele andere specialiteit heeft gegooid, de assist. Hij strooide achteloos met de ene prachtige assist na de andere en Philip zal nog wel een paar nachten wakker liggen van die ene kans.

Het drukken van de Fusieclub moest wel resultaat hebben en Pascal hamerde eindelijk de bevrijdende 2-0 binnen met een klassieke strafcorner. Leonidas ging toen alles of niets spelen, waardoor er nog meer ruimte kwam en dus meer kansen voor de Fusieclub. Jean, Nick, Pascal, Jelle, en wie nog meer, de bal ging er niet in, totdat Jean de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooide. 3-0! Dus KAMPIOEN!!!!!!! Wederom bovenaan en KAMPIOEN!

Een zeer goed resultaat deze winter. Nu even ontspannen en dan weer keihard aan de slag in de gewone competitie! Maar most of all KAMPIOENUH!!!
K. Westerhuis (reageren? alectobj@tiscali.nl)

PS. Jean, Tim, Daan en Jelle, bedankt voor het meespelen en de steun in het behalen van de titel. Dit geldt natuurlijk voor alle mensen die hebben meegespeeld deze competitie.
PS2. Michiel hield voor de derde keer op rij de nul.
PS3. De mid-wintertopscoorderslijst: Richard 2x, Nick 3x, Koko 1x, Maurits1x, Peter A. 4x, Jean 3x, Tom 2x, Jelle 1x, Butcher 2x, Pascal 1x.
PS4. We zijn terug in maart!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?